HDP'li Vekilin O Sözleri Tartışma Çıkarttı

HDP'li Vekilin O Sözleri Tartışma Çıkarttı
HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan: "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliriz”Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim kutlamalarında konuşan yeni milletvekili Burcu...

HDP milletvekili Burcu Çelik Özkan: "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliriz”

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim kutlamalarında konuşan yeni milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın köy korucularına yönelik "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliriz” tehdidine Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği’nden yanıt geldi. Dernek’ten yapılan açıklamada “Bizler dün olduğu gibi yarında bu memlekette yaşayacak kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun aksini iddia edenler hak ettikleri cevabı alacaklardır” denildi.

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını aşması Muş'ta kutlandı. Kutlamaya HDP'den milletvekili seçilen Burcu Çelik Özkan da katıldı. Halayların ardından bir konuşma yapan Burcu Çelik Özkan, köy korucularını sert bir şekilde eleştirerek, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliriz” dedi.

HDP’li milletvekilinin Geçici Köy Korucularını kastederek söylediği sözlere, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği’nden tepki geldi.

“SİZİN BARIŞINIZ KARDEŞLİĞİNİZ OYLARI ALIP BARAJI AŞANA KADAR MIYDI”

Dernek Başkanı Ziya Sözen, keleşli tehdide tepki gösterdiği açıklamasında “Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliriz” sözlerine “Küstahça sözler sarf ederek haddini ve maksadını aşmıştır. Hiç kimse korucularımıza halkımıza bu memleketten defolup gideceksiniz hakkına ve haddine sahip değildir. Bu memleketler HDP’li vekilin babasının tapulu malı değildir. Bu yaşadığımız memleket atalarımızın canlarıyla kanlarıyla bizlere emanet ettiği kutsal topraklardır. Bizler dün olduğu gibi yarında bu memlekette yaşayacak kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun aksini iddia edenler hak ettikleri cevabı alacaklardır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın barış ve kardeşlik mesajları verdiğini anlatan Sözen, “Sizin barışınız kardeşliğiniz oyları alıp barajı aşana kadar mıydı? Biz sizin samimiyetinize hiçbir zaman güvenmedik inanmadık ve bundan sonra da inanmayacağız. Halkımızın bunların ikiyüzlü olduğunu görmesi gerekiyor. Bunlar bu şımarıklıkla yarın kendilerine oy vermeyen kendilerinden olmayan diğer parti mensuplarına da defolun gidin buradan diyecek kadar küstah ve alçaktırlar” iddiasında bulundu.

Allah’tan korkmayanların oy uğruna kendi yandaşlarını öldürtecek kadar insanlıktan uzak olduğunu kaydeden Sözen, “Daha birkaç gün önce örgütün sözde lideri ‘bizler bundan sonra korucuları öldürmeyeceğiz’ şeklinde açıklama yaparken bugün bu küstah kadın kalkmış bu memleketten defolun gidin diyor. Bunların bütün politikası yalan üzerine kurulmuştur” dedi.