HDP-PKK Arasında Koalisyon Kavgası!

HDP-PKK Arasında Koalisyon Kavgası!
PKK, HDP'yi "koalisyon kuramazsınız" diye tehdit etti. HDP'den flaş yanıt geldi. “Emanet oylar”la barajı geçen HDP’de ardı ardına gelen açıklamalarla olası bir koalisyona hazır oldukları mesajı geledursun, bölücü...

PKK, HDP'yi "koalisyon kuramazsınız" diye tehdit etti. HDP'den flaş yanıt geldi.

 “Emanet oylar”la barajı geçen HDP’de ardı ardına gelen açıklamalarla olası bir koalisyona hazır oldukları mesajı geledursun, bölücü örgüt PKK’dan üst düzeyde tehdit mesajları geliyor.  Kandil’den HDP’ye son olarak Duran Kalkan aracılığıyla “koalisyona ortak olamazsınız” uyarısı geldi.

Bölücü örgüt PKK’nın Kandil’deki katillerinden Duran Kalkan, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Kalkan “Türkiye’de yasalar, Anayasa, sistem değişmediğı için koalisyon ortağı olması halinde HDP’nin de ‘Düzen partisi’ haline geleceğini, ‘Kurucu meclis’ anlayışı ile hareket edilmesi gerektiğini” öne sürdü. Kalkan açık bir şekilde HDP’yi tehdit etti.

Kalkan’ın açıklamalarının kamuoyuna yansımasından dakikalar sonra HDP’den açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin İl Eş Başkanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Koalisyon görüşmeleri kapsamında herhangi bir partiden talep gelip gelmediği sorulan Yüksekdağ, hiçbir partiden koalisyon için randevu talebi gelmediğini belirterek “Biz gelebilecek bütün önerileri, hükümet kurma, koalisyon oluşturma eksenindeki bütün görüşmelere açığız. Bütün görüşmelere açık olacağız. Türkiye siyasetinde kriz yaratan değil kriz çözen pozisyon üstlendik. Doğabilecek krizlerin çözümü noktasında biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.