HDP lokali açılışında gerginlik

HDP lokali açılışında gerginlik
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluş çalışmalarını tamamladığı ilçe teşkilatı parti lokalinin açılış töreninde gerginlik yaşandı. Açılışa tepki gösteren bir grup, zaman zaman...

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluş çalışmalarını tamamladığı ilçe teşkilatı parti lokalinin açılış töreninde gerginlik yaşandı. Açılışa tepki gösteren bir grup, zaman zaman polis ile karşı karşıya geldi. Yaşanan gerginlik nedeniyle olay yerine gelen Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer tepkili grupla konuştu. Yaşanan gerginliğe rağmen HDP ilçe teşkilatının açılışı gerçekleşti.

HDP Orhangazi ilçe teşkilatının açılış töreni tepkiler eşliğinde yapıldı. HDP'nin Orhangazi'de Kayyum Hafız Sokak'taki parti lokali açılışına Bursalı parti yöneticileri ve milletvekili adayları katıldı. Açılış başlamadan saatler önce Orhangazi'nin merkezinde Bursa'dan gelen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Açılışa tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Alanı'na gelen bir grup, Türk Bayrakları açıp, tekbir getirdi. 'Gazi'de PKK istemiyoruz', 'Dişe diş kana kan intikam intikam', 'PKK'yı destekleyen HDP'ye oy versin' sloganları attı.

Açılış saati yaklaştığında ise tepki gösteren grup, HDP'nin parti lokalinin bulunduğu sokağın başına geldiler. Burada polis engeli ile karşılan grup yolun karşı tarafında İstiklal Marşı okudu. HDP ve terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan grup ile çevik kuvvet polisleri arasında zaman zaman arbedeler yaşandı. Açılış yapıldığı sırada polis sokağın giriş çıkışlarında barikat kurup sokağa giriş ve çıkışı engelledi.

Tepkilerin büyümesi üzerine Orhangazi Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem'den sonra Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Bursa il Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine geldi. Kaymakam Yurdaer, kalabalık ile konuştuktan sonra ayrıldı. HDP İlçe Teşkilatının binası, daha sonra polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında açıldı. Törene katılan HDP Bursa Milletvekili Adayları ile yöneticileri ilçeden ayrıldı.