Haydar Aliyev'in Adı Tarsus'ta Yaşatılıyor

Haydar Aliyev'in Adı Tarsus'ta Yaşatılıyor
MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Azerbaycan milli liderlerinden Haydar Aliyev'in adı verilen park törenle açıldı.Haydar Aliyev Parkı ve Anıtı'nın açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Mersin Vali Özdemir...

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Azerbaycan milli liderlerinden Haydar Aliyev'in adı verilen park törenle açıldı.

Haydar Aliyev Parkı ve Anıtı'nın açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Mersin Vali Özdemir Çakacak, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, Azerbaycan'ın Hatai Valisi Razim Memmedov, Kaymakam Hasan Göç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende konuşan Başkan Şevket Can, "Dünden bugüne hep kardeş olarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettik. Bizlerin acısı ve neşesi her zaman bir ve ortak oldu. Çünkü biz bir millet, iki devletiz. Berdan nehrimizin kenarında bulunan bu parkımızın bizde önemi büyüktür. Çünkü bu park bizimde en önemli projelerimiz arasında bulunan Berdan Projesi'nin müjdeleyicisidir. Berdan nehrimizin etrafını Haydar Aliyev Parkı gibi nakış nakış işleyerek, cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.Hatay Valisi Razim Memmedov ise park ve anıtın açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirtip emeği geçenlere teşekkür etti. Burhanettin Kocamaz da yaptıkları tüm etkinliklere Azerbaycan'dan büyük destek geldiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Haydar Aliyev Anıtının kurdelesi törene katılanlar tarafından kesildi. Daha sonra ise törene katılanlar ağaç dikerek parkı gezdi. Park açılışın ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov'un beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Can'ın eşliğinde Hz. Danyal'ın mezarının bulunduğu tarihi binayı gezdi.

TÜRK VE AZERİLERDEN MUHTEŞEM KONSER

Parkın açılından sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Türk ve Azeri sanatçılarının katılımıyla muhteşem bir konser düzenlendi. Tarsusluların büyük ilgi gösterdiği konserde sahneye ilk olarak Azeri sanatçı Mübariz Tağyev çıktı. Daha sonra sırasıyla sahneye çıkan İlkin Muğam, Aşık Ali, Ali Taşoğlu, Lale Memedova, Zülfiye Yanbabayova, Abbas Bağırov, Brilyant Dadaşova, Azer Zeynelov, Petek Dinçöz ve Ebru Yaşar seslendirdikleri parçalarla alanı dolduranları coşturdu.