Havran'da 218 Afgan Mülteci Yakalandı

Havran'da 218 Afgan Mülteci Yakalandı
Balıkesir'in Havran ilçesi'nde, son 2 gün içerisinde jandarma tarafından durdurulan otobüs ve minibüslerde, toplam 218 Afgan mülteci yakalandı.Havran İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Balıkesir-Edremit Karayolu Havran Sapağı'nda...

Balıkesir'in Havran ilçesi'nde, son 2 gün içerisinde jandarma tarafından durdurulan otobüs ve minibüslerde, toplam 218 Afgan mülteci yakalandı.

Havran İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Balıkesir-Edremit Karayolu Havran Sapağı'nda durdurdukları bir otobüste, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 109 Afganistanlı mülteciyi yakaladı. Organizatör oldukları ileri sürülen 3 Türk de gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen organizatörler tutuklandı.

Jandarma, bu sabah aynı sapakta 3 saat arayla durdurduğu İstanbul plakalı iki ayrı minibüste de birinde 61 diğerinde de 48 olmak üzere toplam 109 Afgan mülteciyi daha yakaladı. Her iki minibüsün Türk şoförü de gözaltına alındı. Yakalanan mülteciler, Havran İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Otobüs ve minibüsün bagajlarında ele geçirilen can yeleklerine de el konuldu. Mültecilerin Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Ayvalık, sahillerine inmeye çalıştıkları belirlendi.

Yakalanan mülteciler 1 aylık sığınma hakları olduğunu belirtip, en büyük hayallerinin Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek olduğunu söyledi. Altınoluk açıklarında 27 mültecinin bindikleri teknenin alabora olup, batması sonucu öldüğünün hatırlatılması üzerine ise Afgan mülteciler, "İnternette gördük. Üzüldük ama umut, yeni yaşam isteği. Bunlar ölümü bile göze aldırıyor" dedi.