'Amerikalılar dinliyor, beynimdeki çipi çıkar' dedi, doktora silah çekti

Elazığ'da Serhat Duman adlı bir hasta, gittiği özel hastanede 'Beynimde cip var beyin MR’ı çektirmek istiyorum' diyerek muayene talebinde bulundu. Duman, kendisine geçmişte çıkan MR sonuçlarına göre bir sorun olmadığını söyleyen doktora, "Silahımda bulunan bütün mermileri ağzına boşaltacağım. ABD beynime çip yerleştirdi, bu çipi bulup çıkaracaksın” dedi.

Elazığ'daki dün özel hastaneye öğle saatlerinde giden Serhat Duman (33) isimli bir hasta, Nöroloji uzmanı Oktay Karan’a 'Beynimde cip var beyin MR’ı çektirmek istiyorum' diyerek talepte bulundu. Hastanın bu talebi karşısında bilgilerini inceleyen doktor Karan, hastaya sizin '8 ay önce çektirdiğiniz bir MR var ancak hiçbir sorun görünmüyor, yeni bir MR çektirmeye gerek yok' dedi. Doktorun bu sözleri sonrası Serhat Duman belindeki silahı çıkararak “Silahımda bulunan bütün mermileri ağzına boşaltacağım. ABD beynime çip yerleştirdi, bu çipi bulup çıkaracaksın” dedi.

Dün öğlen saatlerinde Elazığ'daki özel hastaneye giden Serhat Duman isimli kişi, Amerikalılar tarafından beynine çip takıldığını ve sürekli dinlendiğini iddia ederek hastaneye gitti. Duman, randevu saatinde Nöroloji Uzmanı Oktay Kapan’ın yanına giderek, 'Beyin MR’ı çektirmek istiyorum çünkü Amerikalılar beynime çip yerleştirdi, sürekli beni dinliyorlar, bu durum beni çok rahatsız ediyor, bu nedenle MR çektirip çip nereye yerleştirilmiş bilmek istiyorum' dedi. Hastanın bu sözleri sonrası bilgilerini inceleyen Doktor Oktay Kapan, 'Bilgilerinize baktım yakın bir zamanda MR çekmişsiniz, hiçbir sorununuz görünmüyor, beyninizde hiçbir sorun yok' dedi. Bunun üzerine hasta Serhat Duman, 'MR çektireceksin, belimde silah var, bu silahtaki bütün mermileri ağzına boşaltırım' diyerek doktoru tehdit ettikten sonra silahına davranmak istedi. Bu sırada doktor Yusuf Kapan, ani bir refleks ile Serhat Duman’ın belindeki silaha davranarak arbede yaşadı. Duman, daha sonra hastaneye çağrılan polis ekipleri tarafından yakalanıp kelepçelenerek polis karakoluna götürüldü.

'Bu şahıstan şikâyetçiyim'

Saldırıya maruz kalan Nöroloji Uzmanı Doktor Yusuf Kapan, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Serhat Duman’dan şikâyetçi oldu. Duman hakkında, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra yapılan sorguda, daha öncede benzer suçlardan 3 ayrı sabıkası olduğu öğrenildi. Dün akşamı polis merkezinde geçiren ve sorgusu tamamlanan Duman, bugün öğlen saatlerinde Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi ve savcılıktaki sorgusu öğlen saatlerinde tamamlandı. Duman, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

'Bugün bir doktor daha hiç yere ölecekti

Nöroloji Uzmanı doktor Yusuf Kapan, Halk TV muhabiri Ferit Demir’e yaptığı açıklamada Emniyet Müdürlüğü'nün kendisine verdiği bilgide silahın gerçek olduğunu, 'eğer hızlı refleks göstermeseydim bugün bir doktor öldürülmüş olacaktı' diyerek şunları belirtti:

"Artık bu saldırılara son verilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı. Ben bugün hızlı refleks göstermesen bir doktor daha, yani ben ölmüş olacaktım. Çevrede bulunan insanlardan ölmüş ya da yaralananlar olurdu. Bu durumlar kabul edilir değil.”

'Beynimde çip var'

Doktor Kapan Halk TV’ye yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Serhat Duman hastaneye giriş yaptıktan sonra muayene için benim odama geldi. 'Beynimde çip var' dedi. 'Çip nasıl oraya girdi?' diye sordum. Amerika ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından taktırıldığını anlattı bana. 'Neden, ne özelliğin var ki taksınlar' diye sordum, ben onların içlerinde büyüdüm, gençliğim orada geçti, gençlik kollarında geçti. Ama ben şimdi onlara hakaret ve küfürler ediyorum dolayısıyla beni takibe almışlar'”

'Silahla birlikte aramızda 15 dakika arbede yaşandı'

Doktor Kapan açıklamasının devamında, saldırganın muayene odasına girer girmez 'bende çip var ama siz görmediniz' diyerek tehditlere başladığını, belindeki silahı fark ederek üzerine atlayıp 15 dakika boğuşup silahı elinden aldığını belirterek şunları söyledi:

“Serhat Duman içeri girer girmez 'ben size daha önce de söylemiştim bende çip var ama siz bunu göremediniz ben de iyi biliyorum siz de iyi biliyorsunuz çip olduğunu. Benim beyin MR'ımı bir daha çekmeni istiyorum' dedi. Elini beline attı, 'Silahım mermi dolu, ateşlenmeye hazır ve MR çekmezsen bütün mermileri ağzına boşaltacağım' dediği an ben şahsın üzerine atladım, silahını almak istedim, silahı ikimiz beraber tuttuk. Aramızda yaklaşık 15 dakika boyunca arbede yaşandı. Boğuştuk uzun süre, sonra bir arkadaşı daha geldi. Çok ciddi boğuşma oldu aramızda, çok ciddi darbelere maruz kaldım. Uzun boğuşma sonrası silahı elinden almayı başardım ve saldırganı etkisiz hale getirdim. Güvenlikçiler alarak polise teslim etti”