Haremlik selamlık düzen isteyen okul müdürü görevden alındı

Haremlik selamlık düzen isteyen okul müdürü görevden alındı
Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu'nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulmasını talep eden okul müdürü Haydar Akın, görevden alındı.

Gazeteci Alican Uludağ, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Mithatpaşa Ortaokulu müdürünün kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulması yönünde öğretmenlere yazı gönderdiğini paylaştı.

Uludağ, kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulması talebinin velilerden geldiğini, okul müdürünün öğretmenlerden gelen 'yazılı talimat' isteği üzerine yazıyı yazdığını belirtti.

Ne olmuştu?

Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, dün öğretmenlere mesajlaşma uygulaması üzerinden kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulması gerektiğini içeren bir mesaj göndermişti.

Akın’ın gönderdiği mesajda, “Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim” mesajını gönderdi. Bunun yanında Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere göndermişti.

okul.jpg