Sır küpü Halil Falyalı öldürüldü

Sır küpü Halil Falyalı öldürüldü
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu iddia ettiği Halil Falyalı ve eşinin bulunduğu konvoya saldırı gerçekleştirildi. Girne Çatalköy'de gerçekleşen saldırıda şoförü olay yerinde hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan Falyalı müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otelinden çıkarak evine gitmeye çalışan iş insanı Halil Falyalı yolda kendisine kurulan pusuda saldırıya uğradı. Girne Çatalköy'de evine giden güzargah üzerinde otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulan Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araçta Halil Falyalı ağır yaralandı ve hayatını kaybetti.

Saldırıda Falyalı'nın soförü Murat Demirtaş da öldürüldü.

Halil Falyalı kurtarılamadı

HaberKıbrıs.com'un haberine göre saldırı sonrası yoğun bakıma kaldırılan Halil Falyalı tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Olay yerinde çok kan kaybeden Halil Falyalı'nın kalbinin durduğu, nefes almadığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Ancak aldığı ağır yaralar nedeni ile yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Eşi ve çocukları da arabadaydı

Öte yandan saldırı sırasında Falyalı’nın eşi ve çocuğun arkadaki araçta olduğu ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

Falyalıya yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Erk Acarer "Halil Falyalı da öldü…" dedi.

Olay yerinde çok sayıda kovan bulundu

Olayın ardından suikastın işlendiği bölge görüntülendi. Olay yerini inceleyen polis ekipleri bölgede 50'den fazla kovan bulundu. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürerken, yetkililerden ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadığı kaydedildi.

Hastaneden açıklama

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen de ateşli silah yaralanması nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Halil Falyalı ile ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Yenen, “KKTC saatine göre 19.45 itibarıyla vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin; kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir” dedi.

Polisten açıklama

Polis Basın Subaylığı'ndan yapılan açıklamada, Çatalköy’de 20 Temmuz Caddesi üzerinde bugün saat 19.00 sıralarında, Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu araca meçhul şahıs/lar tarafından açılan ateş sonucu, aracın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirirken, olayda ağır yaralanan Halil Falyalı ise ambulans ile kaldırıldığı Yakın Doğu Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Sedat Peker gündeme getirmişti

Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında yaşayan Sedat Peker, Mayıs 2021'de yayımladığı videolarda hem Türkiye’den hem Kıbrıs’tan siyasetçilerle ilgili birçok iddiada bulunmuştu.

Bunlardan biri de Halil Falyalı'ydı. Otel ve kumarhane işletmecisi olarak tanınan Falyalı’nın ABD tarafından kara para aklama ve uyuşturucu ticareti nedeniyle arandığına dair haberler Türk basınında yer almıştı.

Bu iddiaların üzerinden aylar geçtikten sonra, Falyalı hakkında Kıbrıs mahkemelerinde farklı bir sebeple arama kararı çıkarıldı.

İş insanının kumarhanesinde çalışan bir kişiyi, kasadan izinsiz para aldığı iddiasıyla önce alıkoymak, ardından darp etmek ve zorla vekalet imzalatmak suçlamasıyla 7 Ekim 2021'den itibaren aranan Falyalı, 14 Ekim’de beraberinde üç zanlıyla birlikte teslim oldu.

Falyalı, ertesi gün tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Falyalı hakkında önce üç gün, ardından 70 gün tutuklu yargılama kararı çıkartıldı. 20 Ekim’de, Kıbrıs’ta Türkçe yayın yapan gazeteler, Falyalı’nın kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığını; Lefkoşa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde tedavi altına alındığını yazdı. Aralık ayında, Halil Falyalı, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kaldı.

Halil Falyalı kimdir?

Sedat Peker'in yayınladığı videolarda Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım ve Mehmet Ağar'la birlikte kokain ticareti yapmakla suçladığı isimlerden biri olan Halil Falyalı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti doğumlu iş insanı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 7 Ekim’de hakkında yakalanma kararı çıkarılan kumarhane işletmecisi Halil Falyalı yakalandı. Falyalı, işletmecisi olduğu kumarhanede hırsızlık yaptığını iddia ettiği çalışanını zorla alıkoyarak, darp ve tehdit ettiği gerekçesi ile beraberinde 3 çalışanı ile turizm merkezi Girne’de mahkeme karşısına çıkarılmıştı. Mahkeme, Halil Falyalı ve 3 çalışanının soruşturma maksatlı 3 gün süreyle gözaltında kalmasına karar verilmişti.

Saldırganların mobese görüntüsünü paylaştı

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından, saldırganların mobese görüntüsünü paylaştı.

Acarer paylaşımına, "Halil Falyalı’ya saldıranların, MOBESE’den emniyete giren fotoğrafları. Kesin bilgidir… Ayrıntılara devam edeceğim" notunu düştü.

Sedat Peker ifşalarında adı geçenler birer birer ölüyor

Almanya tarafından suç örgütü olarak nitelendirilen, "Almanyalı Osmanlılar" isimli çeteyle bağlantılı olduğu öne sürülen ve Sedat Peker'in ifşalarında da adı geçen Taner Bulgaristan'da geçirdiği trafik kazası ile hayatını kaybetmişti. Ölümüne ilişkin iddialarda bulunan Ay ailesi, Ay'ın ölümünün kaza sonucu olmadığını öne sürdü. Aile, tarafından yapılan açıklamada, “Önce itibar suikastlığı sonra ekonomi suikastlığı sonra da Taner Ay kaza süsü verilerek şehit edilmiştir" ifadelerini kullandılar.