Hakim Ve Savcıların Yaz Kararnamesi Tamamandı!

Hakim Ve Savcıların Yaz Kararnamesi Tamamandı!
2015 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnemesi'yle 2 bin 661 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.2015 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnemesi'yle HSYK 1. Daresi tarafından adli yargıda 2401, idari yargıda 263 hakim ve savcının görev...

2015 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnemesi'yle 2 bin 661 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

2015 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnemesi'yle HSYK 1. Daresi tarafından adli yargıda 2401, idari yargıda 263 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

KADIN BAŞSAVCI SÜRPRİZİ

HSYK Yaz Kararnamesi'yle ilk kadın başsavcı ataması gerçekleşti, Başak Şaktanlı Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Tunceli dahil 4 ilin Cumhuriyet Başsavcısı değişti.

CEMAATE YARGIDA BÜYÜK DARBE

20'ye yakın ağır ceza mahkemesi başkanı dahil, 300'e yakın hakim ve savcının 'paralel yapı'yla mücadele kapsamında görev yerinin değiştirildiği belirtiliyor.

ERGENEKON SAVCILARI ÇORUM VE MERSİN'E

Ergenekon Davası savcılarından Fikret Seçen Çorum'a, Mehmet Ali Pekgüzel

Mersin'e atandı.

ŞİKE HAKİMLERİ DE ATANDI

Şike Davası hakimi Mehmet Ekici, Bursa'ya atandı. Yine Şike Davası hakimlerinden Bülent Kınay da Kayseri'ye atandı.

EVREN'İ YARGILAYAN DA GİTTİ

Ankara eski özel yetkili mahkeme hakimlerinden Ali Ertan Elazığ'a, 12 Eylül darbesi ile ilgili davanın görüldüğü eski Özel Yetkili 12.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce Kayseri'ye atandı.

YARSAV'IN ADAYI DA GİTTİ

YARSAV'ın HSYK seçimlerinde aday gösterdiği hakim Süleyman Demirel'de bir yılda ikinci kez tayin edilenler arasında yer aldı. Demirel, Antep ACM Başkanlığı'ndan alınarak İzmir'e atandı. HSYK Yedek üyesi Orhan Gödel, Bakırköy'den Erzurum'a atandı.

ZAHİT AKMAN'A CEZA VEREN HAKİM DE SÜRÜLDÜ

RTÜK davasında eski RTÜK Başkanı ve Deniz Feneri e.V sanıklarından Zahit Akman hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan ceza veren hakim Sait Çağlar, Gebze'ye gönderildi.

ERDOĞAN HAYRANI HAKİM YUVAYA DÖNDÜ

Adana hakimi iken Antep'e gönderilen ve sosyal medyadan Tayyip Erdoğan'a hayranlığını dile getiren hakim İbrahim Sağır yeniden Adana hakimi olarak atandı. Sağır, söz konusu paylaşımlar sonrasında "kimseyi ilgilendirmez, beğeniyorum" tarzında açıklamalarda bulunmuştu.

25 ARALIK KARARLARINI İMZALAYAN HAKİME CEZA GİBİ ATAMA

Dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan'ın oğlunun da adının geçtiği 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili kararlara imza atan Hakim Menekşe Uyar, İstanbul'dan Trabzon'a atandı. Uyar hakkında HSYK'da başlatılan inceleme soruşturmaya dönüşmesine gerek görülmezken, hakim Süleyman Karaçöl ihraç edilmişti. Böylelikle kararlarda imzası olan iki hakim de biri sürgün diğeri ihraç ile cezalandırılmış oldu.

Eski Özel Yetkili Savcı Hakan Karaali, İstanbul'dan Sivas'a atandı. Karaali, savcı Muammer Akkaş ile ilgili yürütülen soruşturmada Akkaş lehine tanık olmuştu.

HSYK'YI ELEŞTİREN SAVCIYA SÜRGÜN

HSYK'nın atama, tayin ve ihraç kararlarını ve tutuklamaları sert bir dille eleştiren Anadolu Adliyesi savcısı Menderes Arıcan, Çanakkale'ye, İzmir Hakimi Serdar Ergül, Antep'e gönderildi.

FUAVAVNİ'NİN ÇİZİLECEK DEDİĞİ SAVCIYA ATAMA

Savcı Muammer Akkaş'ın görevden alınmasından sonra dosyalarını devralan İstanbul Başsavcı vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar,Büyükçekmece Başsavcı vekili atandı. Fuatavni Atamtürk Uyar ile ilgili Aralık 2014'de "Kardeşi Gül'ün doktoru olduğu için ilk kararnamede çizilen isimlerden biri de Oğuzhan Atamtürk, hakkında paralel diye haber yapılacak" demişti.

4 SAVCIYI TUTUKLAYAN ÜYEYE TERFİ

Adana'da TIR savcılarını tutuklayan Tarsus 2.Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki üyelerden Uğur Kalkan Bakırköy'e atanarak terfi etti. Savcıların tutuklanmasının ardından Tarsus gibi küçük bir ilden İstanbul Bakırköy'e atanması dikkat çekti.

GAZETECİ KABAŞ'A DAVA AÇAN SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Gazeteci Sedef Kabaş'a attığı twitt yüzünden dava açan ve evinde arama yaptıran İstanbul Başsavcı vekili Vedat Yiğit, Gaziosmanpaşa Başsavcı vekilliğine atandı. Yiğit, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledildiği DHKP-C eyleminde müzekkere yapan isimlerdendi. Başsavcı vekili Yiğit, Kabaş'a İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nu hedef göstermekten dava açarken, TIR soruşturmalarını yürüten savcıların kendilerinin hedef gösterildiğini iddia ederek yaptıkları suç duyurusunu basın özgürlüğü kapsamında değerlendirerek, takipsizlik vermişti.

gerçekgündem