Gül'ün Danışmanından Bomba Açıklamalar

Gül'ün Danışmanından Bomba Açıklamalar
Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, seçimlerin ardından başlayan koalisyon tartışmalarından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “A planı”na dek Ankara’daki kulisleri aktardı.11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün...

Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, seçimlerin ardından başlayan koalisyon tartışmalarından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “A planı”na dek Ankara’daki kulisleri aktardı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, seçimlerin ardından başlayan koalisyon tartışmalarından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “A planı”na, AKP-MHP görüşmelerinden, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yeni barkodlu oy pusulalarına dek Ankara’daki kulisleri aktardı.

İŞTE ERDOĞAN’IN A PLANI

Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, Yeniçağ gazetesindeki bugünkü köşesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarına ilişkin A planını aktardı.

Ahmet Takan, şunları yazdı: “Erdoğan’ın ‘A’ planı ne?.. Saray, Seçim Hükümeti İstiyor. 30 Eylül’e kadar AKP’nin genel başkanını değiştirip, daha sonra da seçime gitmek istiyor.AKP’nin başına Erdoğan’ın sözünden çıkmayacak meydanlarda ikili görüntü vermeyecek bir pasif isim... AKP’nin başına Binali Yıldırım ya da Numan Kurtulmuş’un geçmesi...Recep Erdoğan’ın ilk yazılı açıklamasına bakıp, köşeye çekileceğini sananlara çok gülerim.”

DAVUTOĞLU’NUN 45 GÜN OYUNU

“Şimdi size spekülasyon olmayan net bir haber vereyim” diyen Takan, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun seçim oyununu ise şöyle aktardı:

“AKP, hükümet kurmak için 45 günlük sayacın başlayacağı TBMM’nin Başkanlık Divanı’nın oluşacağı tarih için çok ince(!) bir plan yaptı. Davutoğlu ve yakın kurmayları, 45 günlük süreyi uzatmak için Meclis Başkanvekilleri, idare amirliği ve katip üyeliklerini geç bildirme kararı aldı. Yani, ne kadar geç bildirirlerse 45 için geri sayımı o kadar uzatacaklar.”

AKP’DEN MHP’YE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TEKLİFİ

Ahmet Takan, AKP ile MHP arasında alttan temasların da başladığına dikkat çekti. MHP’den AKP ile görüşen isimleri bildiğini ifade eden Takan, “AKP, İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nı MHP’ye bırakmaya hazır. Görüşmeler doğru. Görüşen kişileri de biliyorum” dedi.

Takan, AKP’nin siyaset kurnazlarının aynı anda hem CHP hem de HDP ile alttan alta çok ciddi görüşmeler yaptığını öne sürdü.

“ABDULLAH GÜL NE YAPIYOR?”

Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, merak edilen “Abdullah Gül ne yapıyor?” sorusunu da yanıtladı. Takan, Gül için “Beklemede!..” dedi.

YSK’YA ERKEN SEÇİME HAZIR OL TALİMATI MI

“Dün akşam saatlerinde Ankara’da çok sıcak bir gelişme yaşandı” diyen Takan, YSK’nın kritik toplantısını şöyle anlattı:

“YSK toplantısında yeni seçim oy pusulaları görüşüldü. Seçim güvenliği için fligranlı oy pusulaları ele alındı. Ayrıca oy pusulaları ve birleştirme tutanaklarında barkod sistemi getirilmesi de görüşülen konular arasındaydı... Henüz 7 Haziran’ın resmi sonuçlarını ilan etmemesine karşılık YSK’nın yeni oy pusulalarını gündeme alması, tartışması, kulislerde çeşitli sorulara yol açtı. ‘Acaba, YSK’ya bir yerlerden erken seçime hazır ol talimatı mı gitti’ diye soruldu.”