'Gülistan'ın odasında intihar mektubu bulundu' haberine aileden yalanlama

'Gülistan'ın odasında intihar mektubu bulundu' haberine aileden yalanlama
10 gün önce kaybolan Gülistan Doku'dan hâlâ haber alınamadı. Gülistan'ın ailesi öldürülmüş olabileceğini iddia ediyor.

Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 10 gün önce çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Diyarbakır’da yaşayan ailesi Tunceli'ye gelerek kızları Gülistan’ın kaybolduğu ihbarıyla polise başvurdu.

Başvuru üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gülistan için arama çalışması başlattı. Gülistan'ın kaybolmasından bir gün önce, Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok (23) ile ailesinin evinde tartıştığı iddia edildi. Abarok’un bir polis memurun üvey oğlu olduğu iddia edilirken, Gülistan’ın kaybolmasından sonra Tunceli'den ayrıldığı ve yurt dışına gittiği öne sürüldü.

İntihar mektubu iddiasına yalanlama

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre Gülistan Doku’ya ait intihar mektubu bugün odasında bulundu. Gülistan’ın intihar ettiği değerlendirilen yerde de polis dalgıçları tarafından ait bazı notlar ve isminin bulunduğu bir reçete ile arkadaşından ödünç aldığı belirlenen bir makas bulundu.

Doku'ya ait olduğu iddia edilen mektubu Evrensel'e değerlendiren ablası Aygül Doku, "Bu tamamen yalan bir haber" dedi.

Doku, şunları söyledi:

"Soruşturmada bir mektup var ama bu mektup bir yıl önce şakayla yazılmış bir mektup. Gülistan dağınık biriydi, arkadaşları da bundan dolayı hep şaka yapıyormuş Gülistan’a. Gülistan da bir gün ‘Ben ölürsem, dolabımı toplayın ha’ diye yazmış. Bir yıl kadar önce yazılmış bir şey bu. Haber doğru değil. Buradan bütün gazetecilere habercilere sesleniyorum, lütfen bir şeyi yaparken doğruluğundan emin olmadan yapmayın."

Ailesi ayrıca bu tür haberlerin kendilerini yıprattığını belirterek, "Bu haberler yayıldıkça annemin, kardeşlerimin durumunu siz düşünün. Biz zaten gerekli açıklamaları yapıyoruz, diğer iddialarda da bizim açıklamalarımız olmadan lütfen haber yapılmasın" dedi.

Etiketler :