Gülistan Doku davasında gelişme: Abarakov'un polis babası hakkında yakalama kararı

Gülistan Doku davasında gelişme: Abarakov'un polis babası hakkında yakalama kararı
Munzur Üniversitesi öğrencisiyken 5 Ocak 2019'da ortadan kaybolan Gülistan Doku'nun akıbeti hala bilinmiyor. Kaybolmadan önce birlikte olduğu erkek olan Zaynal Abarakov, dosyanın bir numaralı şüphelisiyken soruşturma dosyasında bugün gelişme yaşandı. Bugün görülen davada ise Abarakov'un polis amiri babası Engin Yücel hakkında yakalama kararı verildi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan, tam bir yıldır haber alınamıyor. Kaybolduğu günden bu yana, ailesi ve kadın örgütleri Gülistan Doku nerede?’’ diyerek, Doku’ya ne olduğunu sorarken, kayboluşunun birinci yılında İstanbul dahil pek çok şehirde eylemler yapılmıştı.

Gülistan Doku'nun kaybolmadan önceki sevgilisi olan Zeynal Abarakov ve ailesinin etkin şekilde sorgulanmadığını aile her defasında belirtiyordu.

Bugün görülen davada ise Abarakov'un polis amiri olan babası Engin Yücel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ne olmuştu?

5 Ocak 2020’de son olarak Tunceli Sarısaltuk Viyadüğü’nde görüntülenen Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun intihar ettiği iddia ediliyordu. AFAD ve Jandarma ekipleri, 5 Ocak’ta bu bölgede arama çalışmalarına başladı. 226 gün süren arama çalışmaları, 18 Ağustos 2020’de durduruldu. Ekiplerin gerçekleştirdiği arama çalışmaları, cumhuriyet tarihinin en uzun süren arama çalışması oldu.