'Gülistan Doku nerede?' sorusuna 2 yıldır cevap verilemedi

'Gülistan Doku nerede?' sorusuna 2 yıldır cevap verilemedi
Munzur Üniversitesi Öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku, kayboluşunun üzerinden tam 2 yıl geçmesine rağmen hala kayıp. Kaybolduğundan beri 'Gülistan Doku nerede' diye haykıran aile üyelerine bugüne kadar hiçbir cevap verilemedi.

Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. Bugün, kayboluşunun 2’nci yılıydı. Tunceli'de meydanlara çıkanlar 'Gülistan Doku nerede' diye haykırdı.

Tunceli Kadın Platformu'nun yaptığı basın açıklamasına Bedriye ve Halit Doku'da katıldı. Öğlen saatlerinde düzenlenen açıklamada konuşan Tunceli Kadın Platformu Sözcüsü Raife Yılmaz, Gülistan’ın kaybolmasının üzerinde 2 yıl geçmesine rağmen şu ana kadar soruşturmada hiçbir gelişme yaşanmadığını belirterek “Doku ailesi, kadın kurumları ve demokratik kitle örgütleri soruşturmanın çok yönlü devam etmesini talep etse de soruşturmayı yürüten savcılık başta olmak üzere resmi kurum temsilcileri intihar iddiaları üzerinde durdu” dedi.

Yılmaz ayrıca, dosyanın şüphelisi olan Gülistan'ın erkek arkadaşı Zaynal Abarakov’un sadece ifadesinin alındığını söyleyerek “Bugün gelinen noktada dosya ilk açıldığı günkü gibi durmakta ve hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir” ifadelerini kullandı.

'Benim kızıma ne yaptıysa Zaynal Abarakov yaptı'

Anne Bedriye Doku ise şöyle konuştu:

"Tam 2 yıl oldu, benim kızımdan hiçbir iz yok. Benim kızıma ne oldu, onun başına ne geldi? Ben bir anneyim, bunu bilmek benim hakkım. 2 yıldır hayat bize zindan oldu. Kalkıyorum Gülistan, oturuyorum Gülistan, yürüyorum Gülistan yemek yiyorum Gülistan. Ben Gülistan’ı taşa toprağa, demire ağaca, kuşa sordum kimse bana cevap vermiyor. Gülistan'ın başına ne geldi bilmiyoruz. Gülistan’ın erkek arkadaşı neden sorgulanmıyor, neden tutuklanmıyor? Benim kızıma ne yaptıysa Zaynal Abarakov yaptı. Neden ifadesi 3 gün sonra alındı?”

Basın açıklaması sırasında baba Halit Doku ise haykırarak "Adalet" dedi. Baba Doku, "Ben bir garibanım, 'Adalet' diyorum" dedikten sonra ağlayarak yere çöktü.

'Kılıçdaroğlu ve Akşener’den yardım bekliyoruz'

Basın açıklamasından sonra Gülistan’ın en son görüldüğü yer olduğu iddia edilen Sarısaltuk viyadüğüne gidildi. Burada Anne Bedriye Doku, kızının bulunması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yardım beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Kimse bize yardım etmiyor. Meral Akşener, Allah için bize yardım etsin. Kemal Kılıçdaroğlu, Allah için bize yardım etsin. Biz bunlardan yardım bekliyoruz. Bu olayı bunlar çözsün. Benim kızım buhar olup kaybolmadı, kuş olup uçmadı. Tunceli’de her yer MOBESE, her yer kamera. Kızımın başına ne geldi? Biz vali ile görüştük, vali bize biz gerekeni yaptık dedi. Ben 'Savcılık gerekeni yapmadı' dedim. Vali dedi, 'O benim işim değil'. Ben valiye 'Kızımın kemiklerini bulmadan buradan kalkmam' dedim, dedi 'Sen bilirsin'”

Valilik bahçesine alınmayınca baygınlık geçirdi

Doku ailesi ve Kadın platformu üyeleri daha sonra aile ile birlikte valilik ve Adliye binasının bulunduğu bölgeye gitti burada bir süre vali ile görüşmek isteyen aile üyeleri polis ile arbede yaşadı polis aile üyelerini valilik önüne gitmesine izin vermeyince abla Aygül Doku, polisler ile girdiği arbede sırasında baygınlık geçirdi.

Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı ile tartıştığı valilik yanındaki kafenin önünde açıklamada bulunan abla Aygül Doku “Gülistan 5 ocak günü burada Zaynal Abarakov ile tartıştı ve kafeden çıktı. Tam valilik ve adliye binasının karşısındaki kısıma geçiyor. Burası, kentin en güvenlikli yeri. Kameralar ile 24 saat gözetlenen bir yer. Gülistan o gün valilik karşısında araca biniyor ve sır oluyor. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hiçbir görgü tanığı, hiçbir kanıt yokken 'Kızınız intihar etti' dedi. Neden dedi, hala bu sorunun cevabını bize vermedi. Tuncay Sonel, Gülistan’ın intihar ettiğini neye dayanarak dedi, bu sorunun cevabını bize vermek zorunda. Kızımız valilik önünde kayboldu köprüde değil” şeklinde konuştu.

'Gülistan Doku nerede?'

Tunceli Belediye Başkanı TKP’li Fatih Mehmet Maçoğlu, ise şöyle konuştu:

"Doku Ailesi, 2 yıldır kızlarını bulmak için sokak sokak geziyor. Dertlerini anlatmak istiyor, kızlarını bulmak istiyor. Demokratik kitle örgütleri aylardır bu konuda bağırıyor. Bizler de 2 yıldır her türlü araştırmayı yapıyoruz. Doku Ailesi'nin her an yanında olduk ama maalesef ki bizlere de ne bir bilgi veriliyor, ne de ne tür çalışmalar yapılıyor kimse bize bir şey demiyor. Gülistan’ın Dinar Köprüsü'nde intihar ettiği söylendi, yetkililer tarafından. Şehrin bütün alanlarında kameralar var, MOBESE’ler var ama bir kanıt yok. Bütün dünya bu durumla ilgilendi. Herkes sordu, bilgi istedi. Ama gelin görün ki, idareciler kör ve sağırı oynuyor. 2 yıldır bütün aramalara rağmen Gülistan Doku’ya dair bir ize rastlanmadı. Ben şimdi tekrar sormak istiyorum, Gülistan Doku nerede?”