Gül: Artık Partimi Tanıyamıyorum!

Gül: Artık Partimi Tanıyamıyorum!
Ahmet Sever'in olay yaratan kitabında Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı detaylar var.11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in dün piyasaya çıkan “Abdullah Gül ile 12 yıl” başlıklı kitabı...

Ahmet Sever'in olay yaratan kitabında Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı detaylar var.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in dün piyasaya çıkan “Abdullah Gül ile 12 yıl” başlıklı kitabı gündeme bomba gibi düştü. Kitapta kulislerde dillendirilen ancak hiç kamuoyu gündemine gelmeyen detaylar var. Bunlardan en çarpıcı olanı ise Abdullah Gül’ün yeniden AKP’nin başına geçme düşüncesi. Sever’in aktardığına göre Gül “Tayyip Bey buna karşı çıkar. Aramızda çatışma çıkar. Anlaşamayız. Bu ülke için de hayırlı olmaz. Bir ipte iki cambaz oynamaz” demiş ve ve artık “partisini tanıyamadığını” yansıtmış.

KIRILMA 2014 AĞUSTOSUNDA…

Ahmet Sever’in kitabına göre Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki “kırılma” 2014 Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldığı sırada yaşandı. Kitaba göre, Gül siyasete döndüğü takdirde başarılı olacağına inanıyordu ama onu bundan caydıran önemli bir gerekçesi vardı. Bu gerekçe, Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Sever, bu noktada Abdullah Gül’ün “Tayyip Bey buna karşı çıkar. Aramızda çatışma çıkar. Anlaşamayız. Bu ülke için de hayırlı olmaz. Bir ipte iki cambaz oynamaz” dediğini aktarıyor. Gül’ü partinin başına dönme kararından vazgeçiren bir başka faktör olarak ise “kurduğu partinin değiştiği, başka bir kimliğe büründüğü” gösteriliyor. Sever, “Gül’ün artık partisini tanıyamadığını” yazıyor.

EGEMEN BAĞIŞ’I GÜL GÖNDERMİŞ

Öte yandan kitaba göre adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış’ın 17 Aralık sonrası yapılan kabine revizyonunda koltuğunu kaybetmesine Abdullah Gül neden olmuş. 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun patlak vermesinden sonra Abdullah Gül Erdoğan’a “haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan bakanların ya istifa etmeleri ya da görevden alınmaları gerektiğini” de söylemiş. Kitabın ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor. “Başbakan Erdoğan yeni kurulacak Bakanlar Kurulu’nda Egemen Bağış’ı tutmak istiyordu. Cumhurbaşkanı buna da karşı çıktı ve bunun yanlış anlamalara yol açacağını söyledi.”