Ahmet Necdet Sezer'den Gezi tepkisi: Gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kendisini aradığını belirterek Gezi davasındaki karar için, "Gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum" dediğini aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekilleri Turan Aydoğan, Candan Yüceer, Gökan Zeybek ile birlikte; Gezi Parkı Davası sonucunda haklarında mahkûmiyet kararı verilen Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Özel; Kavala, Atalay, Kahraman ve Altınay’ın mesajlarını iletirken, morallerinin yüksek olduğunu vurguladı.

'Gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıyorum'

Türkiye Cumhuriyeti’nin 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kendisini aradığını söyleyen Özel, “Ahmet Necdet Sezer diyor ki ‘Tutulan; evlatlarından, çocuklarından ayrılan beraat ettikleri bir davadan, delili durumu değişmeden kararı etkileyecek yeniden yargılama gibi bir durum ortaya çıkmadan, bir daha bir daha yargılanıp cezalandırılmalarından üzüntü duyuyorum. Aileleri için üzülüyorum. Onlar için gözyaşı dökebilirim ama gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıyorum” sözleriyle kararlardan rahatsızlığını dile getirdiğini aktardı.

Kaynak:ANKA