Gökçek'ten Soygun Gibi Uygulama

Gökçek'ten Soygun Gibi Uygulama
Melih Gökçek’in Ankara’yı ‘parsel parsel satışı’ sokakların paralı otoparka dönüştürülmesiyle sürüyor.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA şirketi, Kennedy Caddesi’nde olmayan bir Belediye Meclis ve iptal edilmiş...

Melih Gökçek’in Ankara’yı ‘parsel parsel satışı’ sokakların paralı otoparka dönüştürülmesiyle sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA şirketi, Kennedy Caddesi’nde olmayan bir Belediye Meclis ve iptal edilmiş bir UKOME kararını gerekçe göstererek paralı otopark uygulaması başlattı. İlk tepkisini tabelaları kırarak gösteren mahalleli, uygulama geri çekilmediği takdirde eyleme geçecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kenti ‘parsel parsel satışı’nın bir ürünü olan sokak ve caddelerdeki otopark uygulamasına, mahkeme kararlarına karşın yenileri eklendi. Başkentin en uzun caddelerinden olan ve Haziran İsyanı’nda direnişlerin de adreslerinden biri haline gelen Kennedy Caddesi’nde paralı otopark uygulaması başlatıldı. Mahalleli ise uygulamaya karşı tepkili.

Sokak adım adım paralılaştı

Paralı otopark uygulamasının ilk adımları geçtiğimiz hafta atıldı. Peş peşe günlerde gece 03-04 sularında caddeye giren kimliği belirsiz kişiler, önce paralı otopark uygulaması için caddeye çizgi çekti, ardından ücretli otopark tabelalarını astı. Tabelalarda 4 saate kadar otoparkın 5 lira, 4-8 saat arasının 7 lira, tam günün ise 10 lira olduğu belirtildi. Bu da otoparkı olmayan apartman sakinleri için aylık en az 300 lira otopark parası anlamına geldi.

Dün sabah erken saatlerden itibaren ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA şirketinin görevlileri ücretli otopark uygulamasını başlattı.

Belediye Meclisi’nin kararı yok, UKOME kararı iptal edilmiş

Ücretli otopark tabelalarında uygulamanın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13 Şubat 2015 tarih ve 398 numaralı kararı ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 9 Ağustos 2007 tarih ve 2007/20 sayılı kararı ile hayata geçirildiği ileri sürüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin internet sitesinde belediye meclis kararları bölümünde ise 13 Şubat tarihli aramalarda da, 398 karar numaralı aramalarda da “Eşleşme bulunamadı” ibaresi yer aldı.

Sendika.Org’un görüştüğü UKOME yetkilisi de 2007 tarihli kararın İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği için geçersiz olduğunu, UKOME olarak son dönemde Kennedy Caddesi’ne ilişkin bir karar almadıklarını söyledi.