Yiğit Aksakoğlu tahliye edildi

Aksakoğlu tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada "Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride” dedi.

Gezi Parkı soruşturması kapsamında tutuklanan ve açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Yiğit Aksakoğlu cezaevinden çıktı. Aksakoğlu cezaevi önünde yaptığı konuşmada “Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride” ifadelerini kullandı.

yigitaksakoglu.jpg

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Osman Kavala ve Yiğit Aksakoğlu’nun tutuklu yargılandığı 16 sanıklı davanın ilk duruşması Silivri Cezaevi'nde görüldü. Sanıkların "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet talebiyle yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Yiğit Aksakoğlu'nun tahliyesine karar verdi, 600'ü aşkın gündür tutuklu olan Osman Kavala hakkında ise tutukluluğa devam kararı verildi.Oy çokluğu ile alınan kararın ardından Aksakoğlu cezaevinden çıktı.

Karardan saatler sonra cezaevinden tahliye edilen Aksakoğlu'nu eşi Ünzile Aksakoğlu ve yakınları alkışlarla karşıladı.

yigitaksakoglu1.jpg

Aksakoğlu cezaevi çıkışında yaptığı konuşmada, "İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" diye konuştu.

Aksakoğlu, cezaevi önünde yaptığı konuşmada "Ne tutuklanmayı ne de tahliyeyi bekliyordum. Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" ifadelerini kullandı.

ARTI TV

İlgili Haberler
Etiketler :