Gaziantep'te Kıdem Tazminatı Protestosu

Gaziantep'te Kıdem Tazminatı Protestosu
 GAZİANTEP'te, KESK, DİSK ve Türk-İş sendikalarının üyeleri, kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimlerini, basın açıklaması ile protesto etti.Öğle saatlerinde Balıklı Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, kıdem...

 GAZİANTEP'te, KESK, DİSK ve Türk-İş sendikalarının üyeleri, kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimlerini, basın açıklaması ile protesto etti.

Öğle saatlerinde Balıklı Parkı'nda toplanan sendika üyeleri, kıdem tazminatının fona devredileceği haberlerine tepki gösterdi. Slogan atan kalabalık adına konuşan Bilal Öztokmak, uygulamanın doğru olmadığını belirterek, "Kıdem tazminatının fona devredilmesi yasalaşırsa işten çıkarmalar kolaylaşacaktır" dedi.

Kıdem tazminatının kendileri için iş güvencesi anlamını taşıdığını belirten Öztokmak, "Çalışma hayatının bütününde kuralsızlık, güvencesizlik hakim olacaktır. Hükümet işçinin hak etmesine rağmen çeşitli nedenlerle kıdem tazminatını almamasını kıdem tazminatını kaldırmaya gerekçe yapmak yerine işçinin hak ettiği kıdem tazminatını sosyal devlet anlayışına uygun olarak ödenmesini sağlamalı, ödemeyenler hakkında da gereğini yapmalıdır" diye konuştu.