Fethullah Gülen’in pasaportu için flaş karar

Fethullah Gülen’in pasaportu için flaş karar
Türkiye, Gülen’in pasaportunun 'yalan beyanda' bulunarak alındığı için iptal edildiğini ABD'ye iletti.Türkiye, Cemaat lideri Fethullah Gülen’in pasaportunun “yalan beyanda” bulunarak alındığı gerekçesiyle iptal edildiğini...

Türkiye, Gülen’in pasaportunun 'yalan beyanda' bulunarak alındığı için iptal edildiğini ABD'ye iletti.

Türkiye, Cemaat lideri Fethullah Gülen’in pasaportunun “yalan beyanda” bulunarak alındığı gerekçesiyle iptal edildiğini ilgili ABD makamlarına bildirdi.

Türk hükümetinin, ABD makamlarına Fethullah Gülen’in “yalan beyanda” bulunarak aldığı pasaportunun iptal edildiğini bildirdiği belirtildi. Amerikalı uzmanlar, Gülen için benzer bir durumun Yeşil Kart sürecinde de yaşanmış olması halinde, kartın geri alınması ve sınır dışı sürecinin başlatılabileceği görüşünde.

Alınan bilgiye göre, Türk hükümeti, 28 Ocak’ta ABD makamlarına Gülen’in pasaportunu “yalan beyanda” bulunarak aldığını ve bu nedenle pasaportunun iptal edildiğini bildirdi.

Türkiye’den yeşil pasaport alan Gülen’in, bu pasaportunun iptalinin ardından ise herhangi bir yenileme veya değiştirme talebinde bulunmadığı öğrenildi.

Kırmızı Bülten ile ilgili konularda uzman avukat Michelle Estlund, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “kişinin Yeşil Kart’ı varsa ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı bu kişinin Yeşil Kart başvurusunda yalan beyanda bulunduğuna inanırsa Yeşil Kart’ın geri alınması sürecinin başlayabileceğini” söyledi.

Göçmenlikle ilgili konularda uzman avukat Efe Poturoğlu da Amerikan hükümetinin Yeşil Kartları alma hakkı bulunduğunu ama bunun için soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.