Fethiye'deki Cinayetlerin Sırrı Çözüldü

Fethiye'deki Cinayetlerin Sırrı Çözüldü
MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde 2011 yılında iki kamyoncu ve bir çobanı öldürdüğü gerekçesiyle 3 kez ömürboyu hapis cezası alan 38 yaşındaki Salim Olaş'ın, 2 kişinin daha katil zanlısı olduğu ortaya çıktı. 2009 yılında...

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde 2011 yılında iki kamyoncu ve bir çobanı öldürdüğü gerekçesiyle 3 kez ömürboyu hapis cezası alan 38 yaşındaki Salim Olaş'ın, 2 kişinin daha katil zanlısı olduğu ortaya çıktı. 2009 yılında akaryakıt istasyonu görevlisi 30 yaşındaki Asım Dağlı ile aynı yaştaki Mustafa Kökçü’yü de öldürdüğü ortaya çıktı.

12 Ağustos 2011’de Fethiye’den Antalya’ya kamyonuyla sera naylonu götüren 48 yaşındaki Mustafa Borazan, Seydikemer İlçesi Karabel Mevkii’nde av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. 9 Ekim 2011’de ise Isparta’dan Fethiye’ye kamyonuyla yük getiren 41 yaşındaki Osman Sevinç, aynı mevkide yine av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetler araştırılırken, 30 Kasım 2011’de iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü’nde, çobanlık yapan 56 yaşındaki Hüseyin Orpak’ın yanmış cesedi bulundu. Jandarma ekiplerinin araştırması sonucu, kamyon sürücüleri Mustafa Borazan ve Osman Sevinç’i av tüfeğiyle, çoban Hüseyin Orpak’ı ise yakarak öldürdükleri gerekçesiyle 8 Aralık 2011’de adliyeye sevk edilen 8 kişiden Salim Olaş ve İsmail Y. tutuklandı.

CİNAYETLERİ İTİRAF ETTİ

Mahkemede cinayetleri itiraf ederek ayrıntılarıyla anlatan Salim Olaş, kendisini cinayetleri işlemeye İsmail Y.’nin teşvik ettiğini öne sürdü. 3 yıl süren yargılamada karar 15 Nisan 2014’te çıktı. Tutuklu sanık Salim Olaş, kamyon sürücüleri Osman Sevinç ve Mustafa Borazan ile Hüseyin Orpak’ı kasten öldürmek, suçu ve delilleri gizlemek nedeniyle 3 kez ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Salim Olaş, ayrıca yağma suçları nedeniyle de toplam 32 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

AYNI YÖNTEM DİKKAT ÇEKTİ

Geçen yıl Temmuz ayında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Hakan Aşık, 2009 yılından bu yana çözülemeyen faili meçhul akaryakıt istasyonu cinayetinin aydınlatılması için Asayiş Büro Amirliği’nde görevli polislerden 3 kişilik bir ekip kurdu. Fethiye Cumhuriyet Savcısı Selim Cura’nın talimatıyla araştırmalarına başlayan ekip, olayı geçmiş raporları dikkate almadan yeni baştan ele aldı. İstasyon görevlilerinin gasp için öldürüldüğünden yola çıkan ekipler, kamyoncu cinayetlerinin de benzer yöntemlerle işlendiğini tespit etti. 2 kamyoncu ve 1 çobanı öldürmek suçundan Antalya L Tipi Cezaevi’nde yatan Salim Olaş’ın petrol istasyonu cinayetinin failini bildiğine ilişkin savcılığa verdiği dilekçe ise soruşturmanın yönünü değiştirdi.

BİRİNİ BOYNUNDAN DİĞERİNİ SIRTINDAN VURDU

10 Aralık 2009’da Fethiye- Antalya karayolunun 15’inci kilometresinde bulunan Bayram Kiremitli’ye ait akaryakıt istasyonundan saat 06.00 sıralarında silah sesleri yükseldi. İstasyonda görevli Asım Dağlı tesisin dinlenme yerinde ölü bulunurken, istasyonun hemen yanındaki otomobilin sürücü koltuğunda ağır yaralı halde bulunan Mustafa Kökçü de ambulansla hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi. Pompalı tüfekle Asım Dağlı’yı boynundan, kovaladığı Mustafa Kökçü’yü ise sırtından vurarak öldüren cinayet şüphelisi, Dağlı’nın cebinden 670 lira alarak kayıplara karıştı.

FAİLİ MEÇHUL

Dönemin Fethiye Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Koçarslan ve Fethiye Emniyet Müdürü Harun Drama, akaryakıt istasyonunda olay yeri inceleme ekipleri ile beraber çalışma yaptı. Ancak istasyonda güvenlik kamerası bulunmaması nedeniyle kanlı saldırıyı kim ya da kimlerin gerçekleştirdiği bulunamadı.

KENDİSİ ORADAYMIŞ GİBİ ANLATTI

Cezaevinde ifadesi alınan Salim Olaş, cinayeti işleyen kişinin halen cezaevinde bulunan Osman D. olduğunu iddia etti. Osman D.’nin cinayeti kendisine itiraf ettiğini öne süren Salim Olaş, Asım Dağlı ve Mustafa Kökçü’nün nasıl öldürüldüğünü, şüphelinin olay yerinden nasıl kaçtığını tüm detaylarıyla anlattı. Cinayeti kendisi de oradaymış gibi anlatan Salim Olaş’ın verdiği bilgilerle olay yerindeki bulguların eşleşmesi savcı ve polislerin dikkatinden kaçmadı. Salim Olaş’ın cinayeti işlediğini öne sürdüğü Osman D.’nin cinayet günü cezaevinde olduğunun ortaya çıkmasıyla Salim Olaş, cinayetin 1 numaralı şüphelisi haline geldi.

POLİS İSTASYONDA TATBİKAT YAPTI

Araştırmalarını sürdüren polis, istasyon görevlilerini Salim Olaş’ın öldürdüğüne dair önemli bulgu ve belgelere ulaştı. Polis, istasyonun yerini tam olarak bilmediğini söyleyen Salim Olaş’ın daha önce birçok kez istasyona geldiğini tespit etti. Salim Olaş, hakkında gasp ve cinayet suçlamasıyla Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Yargılamaya ilerleyen günlerde başlanacağı kaydedilirken polis ekipleri bugün tekrar akaryakıt istasyonuna gelerek tatbikat yaptı.

Diğer yandan, Salim Olaş’ın, 2000 yılında Seydikemer’in Sahil Ceylan Mahallesi’nde 18 yaşından küçük bir kızı ağaca bağlayıp tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandığı, 2009 yılı nisan ayında Fethiye Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildiği belirtildi.

70 AYRI SUÇTAN ARANIYORDU

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçedeki rutin kimlik sorgulamasında İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Burdur, Konya, Aydın, Sakarya ve Bilecek'te "dolandırıcılık", "güveni kötüye kullanma", "tehdit", "hırsızlık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından aranan 32 yaşındaki Eren Ö'yü gözaltına aldı. İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Eren Ö, tutuklandı. Eren Ö'nün, "Başkasına ait kredi kartını kullanmak ve silahla tehdit suçundan" hakkında kesinleşmiş 7 yıl 23 ay hapis cezası bulunduğu öğrenildi.