Polis merkezindeki şiddet iddiasından valilik korumaları çıktı

Tunceli’de polis karakolunda Doğukan Gül'e şiddet iddialarının yankıları sürerken olayın yeni bir boyutu ortaya çıktı. Gül ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen Atatürk mahallesindeki kavgada havaya ateş edenlerin valilik korumaları olduğu ve bir korumanın silahını düşürdüğü belirlendi. Bir Twitter hesabından ise korumaların polis merkezine giriş anları paylaşıldı.

İddaya göre, Doğukan Gül ve gözaltına alınan 2 arkadaşı, polis merkezindeki şiddetin ardından gece yarısı Tunceli Devlet Hastanesi acil bölümüne götürülerek muayene ettirildi. Doğukan Gül ve arkadaşları polis merkezinde kendilerini döven valilik korumalarını görünce 'Hem bizi dövüyorsunuz hem rapor almaya geliyorsunuz' diyerek tepki gösterdi. Acilde yaşanan bu arbede sırasında korumalarda herhangi bir darp izi olmadığı ve silah ile hastaneye geldikleri görüldü. Hastane polisleri, bu sırada iki grup arasına girerek tarafları ayırmaya çalıştı.

Sosyal medyada ifşa

Dün gece saatlerinde ise bir Twitter hesabından Doğukan Gül’e karakolda şiddet iddiasıyla ilgili paylaşımlar yapıldı. Paylaşımlarda olaya karışan polis memurlarının Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'ın korumaları olduğu ve polis merkezine hangi araç ile girdikleri plaka bilgileriyle paylaşıldı. Paylaşımlarda vali korumalarının 3 araç ile emniyete girdikleri ve toplam 12 kişi oldukları görüldü.

CHP'li Polat: Takipçisiyim

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, polis merkezinde yaşanan işkence iddialarının takipçisi olacağını söyledi. Yetkililer ile yaptığı görüşmelerin sürdüğünü ve olayın soruşturulduğunu belirten Şaroğlu, "İşkence insanlık suçudur, asla tasvip etmemiz mümkün değil. Olay, bütün boyutları ile ortaya çıkarılmalı. Karakol içinde kamera var, bölgede güvenlik ve MOBESE kameraları var, her şey kamuoyu ile paylaşılmalı. Karakol içinde işkence olayına karıştığı iddia edilen polis memurları görevlerinin başında duruyor. Bunlar açığa alınmalı. Hem adli hem idari işlem başlatılmış, idari işlemin daha sağlıklı yürütülmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istenmiş. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli soruşturmayı da Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yürütecek. Umarız olay tüm boyutları ile ortaya çıkar ve suçlular adalet önüne çıkarılır"