Fatih'te alev alev yanan binada can pazarı

Fatih'te alev alev yanan binada can pazarı
Fatih'te 3 katlı tarihi binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler bütün binayı sardı. Büyük paniğin yaşandığı yangında binada kalanlar, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtardı. Yangında binanın...

Fatih'te 3 katlı tarihi binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler bütün binayı sardı. Büyük paniğin yaşandığı yangında binada kalanlar, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtardı. Yangında binanın camından atlayan 1 kişi yaralanırken, 5 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Fatih'te 3 katlı tarihi binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler bütün binayı sardı. Büyük paniğin yaşandığı yangında binada kalanlar, vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtardı. Yangında binanın camından atlayan 1 kişi yaralanırken, 5 kişi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Fatih, Balat Mahallesi, Mesnevihane sokakta bulunan 3 katlı ahşap ve betondan oluşan tarihi bina saat 03.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangın kısa sürede büyüyerek binanın tamamını sardı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Mahalle sakinleri durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Adeta can pazarının yaşandığı yangında alevlerin arasında mahsur kalan vatandaşlardan 3'ü mahalle sakinlerinin yardımı ve kendi imkanlarıyla kurtulurken, 3 kişi de olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangın nedeniyle mahalleli büyük panik yaşarken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Binanın 1'inci katındaki camından atlayarak yaralanan isminin Zülfikar olduğu öğrenilen bir kişi ise yerde bir süre sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Bu sırada bir vatandaş ise ambulansın uzun süredir gelmediğini iddia etti.

BİR KİŞİ YARALANDI, 5 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için uzun süre çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri yangının başka binalara sirayet etmemesi için yoğun çaba gösterdi. İtfaiye ekipleri çalışmalarının sürdürürken, yaralı 1 kişi ve dumandan etkilenen Erkan Çetinkaya (34), Mehmet Çetinkaya (41), Murat Molla ve ismi öğrenilemeyen iki kişi ambulansla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan polis ekipleri ise sık sık uyarılarda bulunarak binanın çökme ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

"İTFAİYE 25 DAKİKA GEÇ GELDİ" İDDİASI

Bir görgü tanığı itfaiyenin geç geldiğini iddia ederek " itfaiyenin geç kalması ama yoldan, ama değil, bu itfaiye bize 10 dakika. Bu vatandaşlar 25 dakika yanan binaya su taşımıştır. Eğer itfaiye revize edilecekse edilsin, edilmeyecekse bunun çözümünü bulsunlar. Buradan oraya 10 dakika. Ben koşarsam 20 dakikaya giderim. Bu araç 25 dakikaya gelmedi. İçeride tahmin ediyorum 1 kişi olması lazım. 3 kişiyi çatıdan aldık, 1 kişi kendi çıkmış, birini de camdan aldık. Yanarken, bir kişiyi de camdan aldık yaralı olarak" dedi.

Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla söndürülen yangının ardından 3 katlı tarihi binadan geriye enkaz kaldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.