Ev Hanımlarının Yeni Gözdesi

Ev Hanımlarının Yeni Gözdesi
Ev hanımlarına özel hizmet veren spor merkezi, yüzlerce kadının kilo problemine çözüm sundu. Zayıflama hayalini gerçekleştiren ev hanımları, hem sağlığına kavuştu hem de sosyalleşme imkanı buldu.Son yıllarda sağlık konusunda...

Ev hanımlarına özel hizmet veren spor merkezi, yüzlerce kadının kilo problemine çözüm sundu. Zayıflama hayalini gerçekleştiren ev hanımları, hem sağlığına kavuştu hem de sosyalleşme imkanı buldu.

Son yıllarda sağlık konusunda toplumu tehdit eden en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite problemi, gün geçtikçe çoğalıyor. Türkiye ve dünyada artan obezite problemi, sağlık problemlerinin yanı sıra insanların yaşam kalitesini de önemli ölçüde düşürüyor. Bu konuya çözüm bulmak isteyen devlet kurumlarının yanı sıra bir çok kurum ve kuruluşta sorunun çözümü için çeşitli projeler hayata geçiriyor.

630 EV KADINI ZAYIFLAMA HAYALİNİ BU MERKEZDE GERÇEKLEŞTİRDİ

Vatandaşların karşılaştığı kilo problemine ortadan kaldırmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek isteyen Başakşehir Belediyesi, sonunun çözümü için de kolları sıvadı. Belediye bünyesinde oluşturulan bir çok sağlık ve spor tesisinde, vatandaşlar sağlıklı yaşama teşvik edilirken bir yandan da sosyalleşme imkanı buluyor. Sağlıklı yaşam için hizmete sunulan Başakşehir Belediyesi Güvercintepe Kadın Spor Merkezi de, 630 aktif üyesiyle bir çok kadının başarı öyküsüne ev sahipliği yapıyor. Kiloları nedeniyle hayata küsen ev hanımları, verdikleri kilolar sayesinde özgüvenlerini kazanıp hayata daha pozitif bakıyor.

"KİLO VERDİKÇE İNSANIN MUTLULUĞU ARTIYOR"

Merkezde spor yapmaya başladıktan sonra 2 ayda 118 kilodan 96 kiloya düştüğünü belirten Aysun Çalışkan, “ Kilo vermeden önce sağlığım yerinde değildi. Çok şişlerim vardı. Şimdi yrüyebiliyorum rahatlıkla. Merdiven çıkamazdım. Kilo verdikçe insanın mutluluğu daha çok artıyor. Burada sosyalleşiyoruz” şeklinde konuştu.

VERİLEN KİLOLAR ÖZGÜVEN KAZANDIRDI

Kilo verdikten sonra hayatının tamamen değiştiğini söyleyen Necla Bakır ise ”28 Yaşındayım. İki çocuk annesiyim. Çok kilolarım vardı. Belediyemizin bu spor salonunu duydum. Ücretsiz hizmet veriyordu. Ve bayanlara yönelik bir salondu. Buraya geldiğimde 75 kiloydum. 2 aydır spor salonunu kullanıyorum. Ve hocamızın bize vermiş olduğu örnek beslenme programı ile beraber 2 ayda sağlıklı bir şekilde 10 kilo verdim. Spor insana zaman kaybettirmez. Zamanınıza zaman katar. Çok mutluyum, sağlıklıyım, özgüvenim yerine geldi” dedi.

"ZAYIFLAYAN KADINLARIN BAŞARI HİKAYELERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Merkezin bir çok başarı hikayesine ev sahipliği yaptığını belirten Fitness Eğitmeni Sevda Kızılcıktaş ise ”Yaklaşık 630 bayan kayıtlı üyemiz var. Burası bayanlara özel bir tesis. Üyelerimizin çoğunluğunu ev hanımları oluşturmakta. Sabah 8’den akşam 16.00’a kadar seanslarımız mevcut. Her iki saatte bir seanslarımız değişiyor. Ve her seansta tesisi 50 kişi kullanabiliyor. Burada kardiyo, ağırlık ve aynı zamanda grup dersleri veriliyor. Ben destek oluyorum programlarda üyelerimize. Burada diz , eklem,boyun ağrıları gibi çeşitli sorunlarla merkeze gelenlerde sağlıklarına kavuşma imkanı buldu. Kişiye özel programlarımız var. Her ay düzenli kilo kontrolleri yapılıyor” diye konuştu.