ESKİ BAKAN'DAN SEÇİM YORUMU!

ESKİ BAKAN'DAN SEÇİM YORUMU!
Kürşat Tüzmen: Seçimlerde AKP'nin İşi Kolay Olmayacak7 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'nin işinin kolay olmadığını belirten Eski Devlet Bakanı Tüzmen, "Koalisyondan ziyade, zayıflamış tek parti iktidarı görüyorum."...

Kürşat Tüzmen: Seçimlerde AKP'nin İşi Kolay Olmayacak

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'nin işinin kolay olmadığını belirten Eski Devlet Bakanı Tüzmen, "Koalisyondan ziyade, zayıflamış tek parti iktidarı görüyorum." dedi.

Kürşat Tüzmen: Seçimlerde AK Parti'nin İşi Kolay Olmayacak

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, AK Parti'nin iktidarını sürdürebilmesi için piyasaya yeni ürünler sunabilmesi, yeni projeler geliştirmesi gerektiğini söyledi. 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde AKP'nin işinin kolay olmadığını kaydeden Tüzmen, "Koalisyondan ziyade, zayıflamış tek parti iktidarı görüyorum." dedi.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu siyasetten uzaklaşan eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyasete dönme konusunda bir niyetinin olmadığını kaydeden Tüzmen, asıl işinin dalgıçlık eğitmeni olduğunu ve bu işine devam ettiğini belirtti.

Siyasete dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya Tüzmen, "O zaman başından beri böyle bir çalışma içerisinde olmadık. Biz zamanında, doğru yerde, doğru zamanda ülkemize hizmet etmek, hayırlı rakamları, rekorları, dünya rekorlarını Türk dış ticaretine kazandırmak amacı ile çok değerli bir ekip ile beraber çalıştık, çalışmalarımızı tamamladık. Öyle bir dönüş söz konusu falan değil." ifadelerini kullandı.

"BENCE BU OLGUNLUK EĞRİSİNDEN SONRA ONU SÜRDÜRMEK KOLAY DEĞİLDİR"

AKP'nin geçmişte önemli başarılara imza atıp olgunluk dönemine eriştiğini anlatan Tüzmen, seçim sürecinde işinin kolay olmayacağını vurguladı. Tüzmen, bu konuda da şunları söyledi: "Bence bu olgunluk eğrisinden sonra onu sürdürmek kolay değildir. AK Parti bugüne kadar önemli başarılara imza attı. Bir olgunluk dönemi geldi. Bundan sonra onu devam ettirebilmesi için yeni ürünler piyasaya sürebilmesi gerekir. Yenilikler sunması gerekir. Yeni stratejiler ortaya koyması gerekir. Bu yeni hedefler doğrultusunda ancak daha iyi bir şekilde Türkiye ileri gidebilir."

"SİYASETTE VE BÜROKRASİDE EHİL KİŞİLER OLMALI"

Türkiye'de siyasette ve bürokraside ehil kişilerin olmamasından yakınan Tüzmen, "Ehil insanların bürokraside ve siyaset dünyasında olması lazım ki; ülke ancak daha ileriye doğru gidebilsin. Vasatın altındaki insanlarla vasatın altında işler yapabilirsiniz. Vasatın üstünde iş yapabilmek için nitelikli insanlarla hareket edilmesi gerekir. Buda tabi eğitime dönüp, eğitimi şimdiden iyi bir noktaya getirirsek bundan sonraki kuşaklarımızı daha iyi bir şekilde kurtarmış oluruz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"ZAYIFLAMIŞ TEK PARTİLİ İKTİDAR GÖRÜYORUM"

Tüzmen, 7 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin ise temkinli konuştu. Tüzmen, koalisyon ihtimalinden ziyade zayıflamış tek partili iktidar ihtimali gördüğünü kaydetti. Tüzmen, "Biraz zayıflamış ama tek partinin gene iktidarının devamını görüyorum. Bu işin sonunda ondan sonra da tabi seçim süreleri ile ilgili tekrarlamalar olabilir. " dedi.

"HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ SON İKİ AYDAKİ TUTUMA BAĞLI"

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) baraj engeline takılıp takılmayacağı konusunda ise Tüzmen, "Son iki aydaki tutuma bağlı. Çünkü oldukça yakın sınırda. 8-10 aralığında gidiyor geliyor. Dolayısıyla bugün için yapılacak çalışmaların önümüzdeki günlerde Türk siyasetinde herhangi bir sıkıntıya neden vermeyecek demokratik seçim sürecini gerçekleştirecek şekilde olması hepimizin takdiridir." ifadelerini kullandı.