Eski AKP'li Çamuroğlu, Başbakanlık'ta gördüğü protokol skandalını anlattı

Halk TV'de İpek Özbey'in hazırlayıp sunduğu sunduğu Kadraj programına Eski AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu konuk oldu. Çamuroğlu, AKP'de yer aldığı dönemde Başbakanlık'ta milletvekillerine uygulanan protokolü anlattı. Çamuroğlu, "Adım adım güçlerini yitirdiler" dedi.

Çamuroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece halktan değil uzun bir süredir partisinden de koptuğunu ifade ederek, "2007'de ben milletvekili olduğumda Sayın Cumhurbaşkanımızın sık sık kullandığı bir cümle vardı. Cümle şuydu, 'Biz atanana değil, seçilene bakarız'. Şu anda Millet Meclisi'nin durumuna bir bakalım. Millet Meclisi bugün, belediye meclisi gibi bir duruma düşürülmüştür. Yani yasama organı adeta uzaktan kumandalı bir heyete dönüştürülmüştür. Yetkileri neredeyse yok edilmiştir. Bir hayali fenere dönüşmüştür" dedi.

Çamuroğlu, ayrıca, milletvekillerinin halkın nezdinde saygınlıklarını ve çözüm makamı olma özelliklerini artık yitirdiğini ifade etti. Muhalefetin bir konuyu çok dikkatli takip etmesi gerektiğini söyleyen Çamuroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasinin halka ne vadettiğini, demokrasinin halkla ilişkisini halka anlatmak durumundadır muhalefet. Eski parlamentoda halk, meclise gelirdi. Mecliste milletvekilleriyle buluşurdu, çay içerdi, yemek yerdi. Problemlerini aktarırdı ve bilirdi ki bu seçilmiş insanlar bu problemleri seçilmiş bakanlara götürecek, bu problemler doğrudan çözüm noktalarına gidecek. Şimdi böyle bir şey yok. Şimdi halk meclise sadece yemek yemek için gelebilir çünkü bakanların çoğu milletvekillerini ciddiye almıyor"

'Adım adım temsil kabiliyetlerini yitirdiler'

İpek Özbey'in milletvekillerinin de bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtmesi üzerine Çamuroğlu şöyle konuştu:

"Şikayetçi olmamaları mümkün mü? Bir korkuluğa dönüştüler. Tarlaya dikilmiş bir korkuluğa dönüştüler. O zaman bazı belirtileri vardı bunun. Mesela, Başbakanlık binasına gelen milletvekilleri bir gün bir baktım yan kapıdan alınmaya başlanıyor. Protokol halısının bulunduğu ana giriş kapısından alınmıyor ama bazı atanmışlar o kapıdan alınıyorlar. Bunlar sembolik şeylerdir ama çok önemli şeylerdir. Yani, bir milletvekili geliyor, Başbakanlığın ana protokol kapısından giremiyor ama bir müsteşar geliyor, o giriyor. Bunlar sembolik şeylerdir, milletvekilleri bunları ciddiye almadılar. Adım adım temsil kabiliyetlerini yitirdiler"

Türkiye'nin bugün bir bürokratik grup tarafından yönetildiğini belirten Çamuroğlu, "Bu grup bir danışmanlar ordusudur" dedi.