Eski AKP'li Çömez: Hükümet para için pervasızca adımlar atıyor!

Eski AKP Milletvekili Turan Çömez Vatandaşlık Kanunu hakkında yapılan değişiklik için, "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti pasaportunun bu kadar değersizleştirilmesi kabul edilemez. Hükümet öyle büyük bir ekonomik sıkıntı içindeki artık gelecek 100 bin dolara 500 bin dolara ihtiyacı var. Bununla ilgili maalesef pespaye ve pervasızca adımlar atıyor" dedi.

Yabancıların Türkiye vatandaşlığına 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak hak kazanabilmesiyle ilgili tartışmalar üzerine, 13 Nisan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında, “Vatandaşlık hakkı kazanmak için satın alınması gereken gayrimenkul bedelinin 400 bin dolara çıkarılması kararı alındı” haberleri medyada yer almıştı.

Halk TV'de yayınlanan Seda Selek'le Perdenin Önü Arkası programında yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesi konusu masaya yatırıldı. Programa konuk olan eski AKP Milletvekili Turan Çömez de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın bir daire parasına bir vatandaşlık durumunun 400 bin dolar ile standarda oturduğunu hatırlatması üzerine Çömez şunları söyledi;

"Dünyada böyle bir uygulama yok. Siz diyelim Polonya'dan ya da Portekiz'den ev aldınız. Bu parayı vermeniz lazım. Verdikten sonra Portekiz size demiyor ki gelin ben size vatandaşlık vereyim demiyor. 5 yıl ben size oturum. 5. yılın sonunda durumunuza bakarım diyor. Türkiye ne yapıyor gelin hemen ben size evi almanız karşılığında ailenizle beraber pasaportunuzu vereyim. Ailede kaç kişi varsa eşine çoluğuna çocuğuna pasaportu veriyor. Size diyor ki bu evi 4 yıl 5 yıl satamazsın. Siz bu pasaportu aldıktan sonra 5 yıl sonunda evi satsanız parayı alıp gitseniz hiç kimse hesabını sormuyor. Bu korkunç bir şey. Dünyada pasaportu bu kadar ayaklar altına alınan, bu kadar değersizleştirilmiş başka bir ülke daha yok.

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti pasaportunun bu kadar değersizleştirilmesi kabul edilemez. Hükümet öyle büyük bir ekonomik sıkıntı içindeki artık gelecek 100 bin dolara 500 bin dolara ihtiyacı var. Bununla ilgili maalesef pespaye ve pervasızca adımlar atıyor."