ERMENİ ANITI PROTESTO EDİLDİ

ERMENİ ANITI PROTESTO EDİLDİ
Belçika'nın Mechelen şehrinde dikilmesi planlanan sözde 'Ermeni soykırımı' anıtının dikilmemesi için, Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD öncülüğünde bir araya gelen bazı Türk Dernekleri ve Türk vatandaşları ellerinde...

Belçika'nın Mechelen şehrinde dikilmesi planlanan sözde 'Ermeni soykırımı' anıtının dikilmemesi için, Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD öncülüğünde bir araya gelen bazı Türk Dernekleri ve Türk vatandaşları ellerinde Türk Bayrakları ile Mechelen Belediyesini protesto ettiler.

Belçika'nın Mechelen şehrinin merkezindeki büyük meydanda toplanan UETD yetkilileri, bazı Türk dernek başkanları ve Türk vatandaşları ellerinde Türk Bayrakları ile sözde soykırım anıtının dikilmemesi için protesto gösterisi düzenlediler.

Mechelen şehrinde düzenlenen gösteriye katılanlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Belçika Basın Müşaviri Veysel Filiz, UETD Belçika başkanı Basir Hamarat, Türk Dernekler birliği yetkilileri, Emisco yetkilileri ve çok sayıda Türk Vatandaşları katıldı.

Protestoda konuşan UETD Belçika başkanı Basir Hamarat Siyasiler bu işe karışmasınlar. Takip ettiğimiz kadarıyla siyasetciler bu işe karışıyor belli yanlış kararlar alınıyor. Alınan yanlış bir takım kararlardan dolayı bu gün burada bir araya geldik dedi.

Mechelen şehrinin merkezindeki meydan da toplanan Türk vatandaşları tarafından yapılan basın açıklamasında, Mechelen Belediyesinin çok seslilik kültürünün gerektirdiği şekilde, halkın haklı tepkisini dikkate alması ve bu yanlıştan dönmesinin umut edildiği belirtildi.

Protesto basın duyurusu Türkçe ve Flamanca okunarak, Her Şey Vatan İçin sloganları atıldıktan sonra dağıldı.