Erdoğan'ı kim trolledi?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de yaptığı grup toplantısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısına cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun Halk TV'deki programda "Ne helalleşmesi?" dediği kısmı gösterirken videonun uzun halinde Kılıçdaroğlu'nun farklı bir konudan bahsettiği anlaşıldı.

Erdoğan, grup toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun basına verdiği demeçlerden oluşan kolajı izletirken, "Helalleşme kavramına böyle bakan bir zaatın, bugün aydınlanma yaşayıp 180 derecelik bir dönüşle, helalleşme peşine düşmesi ne kadar ilginç değil mi? Bay Kemal, sen önce benim bu başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan helallik iste. Utanmadan, sıkılmadan hala 'Onların hukukunu biz kurduk' diyorsun. Hayatın yalan. Biz bu işin gerisindeki niyeti görmesek, eline verilen senaryodaki rolünü oynamadan öte bir işlevi olmadığını bilmesek, diyeceğiz ki 'Olabilir, insan değişebilir" dedi.

Fakat Erdoğan'ın izlettiği ve Kılıçdaroğlu'nun ''Ne helalleşmesi?'' dediği kısım, kesildiği için 'bağlamından' kopartılmış.

Erdoğan'ın izlettiği videodaki kısım, 14 Mayıs 2021'de Halk TV'de Suat Toktaş'ın sunduğu 'Liderler Özel' programından kesilmiş.

Grup toplantısında izletilen bölüm, Kılıçdaroğlu'na, o programda, Suat Toktaş'ın, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın kısıtlamasından etkilenen esnaftan helallik istiyorum' diye bir açıklama yaptı. Muhalefet partileri ardından arka arkaya açıklamalar yaptı. Siz önceden konuşarak mı bunu yapıyorsunuz? Erdoğan'ın erken seçime gideceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna verdiği cevabı kapsıyor.

Kılıçdaroğlu verdiği cevapta ise "Bir sefer helalleşme diyor. Ne helalleşmesi ya? Vatandaş sizden hibe bekliyor, bana yardım et diyor. Açım diyor, çoluk çocuk aç, kirayı, elektriği ödeyemiyorum diyor. Erdoğan, 'Para yok' diyemez. Birileri için para var, imkan var. Şunu düşünsün Erdoğan, 'Doların fiyatı yükseldiği zaman kim seviniyor? Beşli çete seviniyor. Peki esnaf, büfeci, taksici? Bunlar ne yapacak? 'Gel helalleşelim' Bırak kardeşim sen helalleşmeyi. Sen önce bunlara geçinebilecekleri para ver" diye yanıt vermişti.