Erdoğan’dan CHP’li Gençlere Dava Yağmuru

Erdoğan’dan CHP’li Gençlere Dava Yağmuru
CHP Gençlik Kolları üyelerine, son bir yıl içinde 52 ayrı dava açıldı.Hükümetin anti demokratik uygulamalarına tepkilerini ortaya koymak isteyen CHP Gençlik Kolları üyelerine, son bir yıl içinde 52 ayrı dava açıldı.Davaların...

CHP Gençlik Kolları üyelerine, son bir yıl içinde 52 ayrı dava açıldı.

Hükümetin anti demokratik uygulamalarına tepkilerini ortaya koymak isteyen CHP Gençlik Kolları üyelerine, son bir yıl içinde 52 ayrı dava açıldı.

Davaların önemli bölümünde şikâyetçiler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan oldu. Dava konularının büyük bölümünü ise TÜRGEV’e verilen gayrimenkuller, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yolsuzlukla suçlanan bakanlar ve iç güvenlik paketine yapılan itirazlar oluşturdu. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, tutuklama talebiyle ağır cezada 4 ayrı davadan yargılanıyor.

‘PEŞKEŞ VE SOYGUN’ SÖZÜ İÇİN 2 YIL HAPiS

İrfan İnanç Yıldız başkanlığında Gaziantep’te yapılan bir eylemde, TÜRGEV’e haksız şekilde gayrimenkul devredildiği öne sürülerek yapılan protesto gösterisi de mahkemelik oldu. TÜRGEV yöneticisi Bilal Erdoğan, sadece yazılı metin okuyan Yıldız’a dava açarak tutuklanmasını talep etti. Şikâyeti kabul eden Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede de Yıldız’ın 2 yıla kadar hapsi istendi.