Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: PKK ile hareket etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Millet Bahçesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, "Bay Kemal ve avanesi, bunlar PKK terör örgütü ile beraber hareket ettiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye'deki Hacı Nusret Yıldırım Camii'nde Cuma namazını kıldı, ardından caminin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra hemen yanındaki Ümraniye Millet Bahçesi'ne geçti. Yapımı tamamlanan millet bahçesinin açılışını yaptı. Erdoğan'ın açılış konuşmasında hedefinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

'PKK ile beraber hareket ettiler'

Erdoğan, "Vesayetin ayak oyunlarında, darbe girişiminde, terör örgütlerinin saldırılarına kadar hepsiyle baş ederek ülkemizi hak ettiği yere getirmek için çalıştık çabaladık. Gabar'da terörü gömdük, Besler Deresi'nde gömdük. Bay Kemal ve avanesi, bunlar PKK terör örgütü ile beraber hareket ettiler. Onları da gömdük. Şimdi ne yapıyorlar? Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlarda onlarla beraber hareket ediyorlar. İP'te onlarla beraber, CHP'de onlarla beraber. Hani siz teröre karşıydınız ne çabuk manevra yaptınız" dedi.

'Bay Kemal Suriye ile ahbaplık yapıyor'

Erdoğan ayrıca, "Biz Suriye'de terörle mücadele ederken, Bay Kemal Suriye ile ahbaplık yapıyor. Bay Kemal sen PYD ile YPG ile ahbaplık yap, onları da gömeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Yerin 7 kat dibine gömmek boynumuzun borcudur'

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İstanbul'u şanına yakışır hale getireceğiz. Birileri, bu CHP zihniyeti 'zulüm 1453'de başladı' dese de, asıl niyetlerini ele veriyor olsa da, biz 2053 vizyonunu yeni nesillerin zihinlerine kazımaya devam edeceğiz. İstanbul'un maddi ve manevi zenginliğini hedef alan her saldırıyı da failleriyle birlikte yerin 7 kat dibine gömmek boynumuzun borcudur."

Karadeniz doğalgazı

Erdoğan, 2021 yılında Türkiye'nin büyümesinin yüzde 9 aşacağını söyleyerek, "İnşallah şu Karadeniz'den şu doğalgazı çıkarmaya başladığımızda hem devletimiz kazanacak hem de halkımız kazanacak" dedi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi

Erdoğan, "En büyük millet bahçemiz, Atatürk Havalimanı'na 7.7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçemiz olacaktır. Atatürk Havalimanında oluşturacağımız millet bahçesi dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacaktır" diye konuştu.