Erdoğan kendi açıklamasını sansürletti

Erdoğan kendi açıklamasını sansürletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada, şeker fiyatlarının ‘iyi olduğunu’ belirtti. Ancak şekere gelen zammın ardından Erdoğan’ın açıklamaları sansürlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özbekistan dönüşünde yaptığı açıklamaların sonrasında, ülke medya tarihinin en ilginç olaylarından biri yaşandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayıp, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Fiyatlar şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok" dedi. Fakat şekere yapılan yüzde 30 zammın ardından ‘yukarıdan’ gelen bir talimatla, bu ifadeler adeta buhar oldu. İktidara yakın medya organları, Erdoğan'ın açıklaması ile şeker fiyatları arasındaki çelişkiye dikkat çekmek yerine, sözleri kamuoyundan gizledi. Basına servis edilen metinde açıklamaları sansürlendi.

BirGün'ün haberine göre, Haberlerden çıkarılan bölümde şu ifadeler yer aldı: "Şekerde de biliyorsunuz fırsatçılar bazı yanlışlar yaptılar. Şekerle ilgili de gerek TÜRKŞEKER gerek Konya gerek Kayseri buralarda yine adımlarını olumlu istikamette atacaklar ve bu fırsatçılara bu üç önemli merkez fırsat vermeyecek. Bunun dışında da şu anda bizim şekerde ithale falan da ihtiyacımız yok. Fiyatlar da şekerde fena değil, yani şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok. Bu da böyle devam ediyor. Ama şekerde fiyat piyasada balans ediliyor."

sahsim-in-sozleri-buhar-oldu-997955-1.

sahsim-in-sozleri-buhar-oldu-997956-1.