“Erdoğan İşime Son Vermek İstedi”

“Erdoğan İşime Son Vermek İstedi”
Ahmet Sever, Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın kendisini işten çıkarmaya çalıştığını savundu.Yazdığı kitapla medya ve siyaset dünyasını sarsan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever, kitabında...

Ahmet Sever, Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın kendisini işten çıkarmaya çalıştığını savundu.

Yazdığı kitapla medya ve siyaset dünyasını sarsan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever, kitabında çok kısa değindiği bir konunun detaylarını SÖZCÜ’ye anlattı. Sever,  ‘’Dönemin Başbakanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüp benim, işime son verilmesini istiyor. Gül bu konuyu bana hiç yansıtmadı, ima bile etmedi. Aylar sonra başkalarından öğrendim. Son güne kadar da benimle birlikte çalışarak, bu isteği ciddiye almadığını da gösterdi ’’ dedi.

‘BU NE CÜRET’’

Sever, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada Gül’ün Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmaması için, yasaya madde konulmak istenmesine çok üzüldüğünü, bunun üzerine kendisinin Vatan Gazetesine bir röportaj vererek, ‘’Pekala yeniden aday olabilir, neden olmasın’’ açıklaması yaptığını hatırlattı. Sever şöyle dedi:

‘’Bu röportaj üzerine, Bakanlar ve Ak Partili milletvekillerinden bana yönelik tepkiler geldi. Başbakan da bir TV kanalına çıkıp, (Basın müşaviri arkadaşın böyle bir şeye girmesi ne hakkıdır ne haddidir. Böyle bir cüreti da olamaz. O memurdur ) dedi. Erdoğan bu kızgınlığını benim işime son verilmesi isteğine kadar da götürmüş. Ben bunu sonradan öğrendim. Cumhurbaşkanına (Basın müşaviriniz böyle bir açıklamayı nasıl yapar, Ahmet Sever’in işine son verin’ diyor. Gül de ‘ Onun yerine ben konuşsam daha mı iyi olurdu’ cevabını veriyor. Gül bu konuyu yılarca bana hiç yansıtmadı, ima bile etmedi. Ben aylar sonra başkalarından öğrendim. Görev süresinin sonuna kadar da benimle çalışması da, bu istek konusunda oralı olmadığını gösteriyor’’

‘’SAKLADIĞIM SIR YOK’’

Sever kitabına, Abdullah Gül ile birlikte 12 yıl boyunca yaşadıklarını aktardığını ve gizleyip sakladığı bir konu olmadığını da belirterek, ‘’Yazmadığım konular mutlaka var ama sır olacak, sadece bende kalacak şeyler yok. Gördüğüm ve yaşadıklarım arasında önemli olanları yazdım’’ dedi.

Emin ÖZGÖNÜL/SÖZCÜ