Erdoğan İçin Okullar Seferber Edildi

Erdoğan İçin Okullar Seferber Edildi
Fetih mitingi için okullara katılım yazısı gönderildi. Kota kondu, servisler ayarlandı.Türkiye’nin çeşitli illerinde, öğrenci, öğretmenler, belediye çalışanları, taşeron işçiler AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın...

Fetih mitingi için okullara katılım yazısı gönderildi. Kota kondu, servisler ayarlandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde, öğrenci, öğretmenler, belediye çalışanları, taşeron işçiler AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın mitinglerine resmi yazılarla gitmeye zorlanıyor, gelmeyenlere yönelik tehdit dolu ifadeler kullanılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız kendisine bağlı tüm ilçe müdürlüklerine her okuldan fetih mitingine belli oranda öğrenci katılımının sağlanması için adeta seferberlik ilan etti. Ayrıca ilçe kaymakamlıkları da okullara tebliğ gönderdi.

Her okula mitingin kalabalık olması için belli bir öğrenci kotası konularak okul idarecilerinden bu kotadaki sayı kadar öğrenci listesinin en geç 28 Mayıs saat 10:00’a kadar belirlenmesi ve [email protected] isimli mail adresine gönderilmesi istendi. Yıldız imzasıyla gönderilen yazıda, mitinge araçlarla taşıma yapılacağı da belirtildi. Bu yüzden verilen mail adresine sayı ve isim listeleri gönderilmesi talep edildi.

HER OKULA KOTA KONULDU

Belirlenen sayıda öğrencinin mitinge katılımı için yalnızca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul başına belirlenen bazı rakamlar şöyle: ‘Cengizhan Anadolu lisesi 180 öğrenci, Kağıthane Anadolu Lisesi 240 öğrenci, Gültepe Çok Programlı Lisesi 343, Kağıthane Çok Programlı Lisesi 524.’

Eğitim Müdürü Harun Tüysüz imzasıyla resmi liselere yollanan yazıda, “İstanbul’un Fethi’nin 562. kutlama programı kapsamında 30 Mayıs 2015 tarihinde Yenikapı Miting Alanı’nda saat 17.30’da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı İstanbul’un Fethi’nin 562. yılı Fetih Şöleni programına öğrenci gruplarının katılımı” istendi. 30 Mayıs, cumartesi gününe denk geliyor. Yazıda 30 Mayıs “Fetih Şöleni Kutlama Programı’na okul müdürlüklerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerini, katılımı azami düzeyde sağlamalarını, öğrenci katılımı yapacak okulların ekli tabloyu doldurarak araç temini için [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir” deniliyor.

VELİLERE FETİH OYUNU!

Miting 30 Mayıs Cumartesi yapılacak. Bu sebeple resmi çalışma gününün dışında kalıyor. Öğrencilerin mitinge katılması yasal olarak zorunlu değil. Ancak valilik buna da formül bulmuş. Katılımın düşük olmasından endişe eden İstanbul Valiliği, sadece okullara değil velilere de yazı göndermiş. Okullar tarafından velilere gönderilen ‘Veli İzin Belgesi’nde programın 15.30’da olduğu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendiği yazıyor. Halbuki okullara gönderilen yazıda programın valilik ve belediye tarafından düzenlendiği, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da katıldığı ve saati 17.30 olarak dikkat çekiyor. Veli izin belgesindeki bu yalanın AKP’ye oy vermeyen velileri ikna etmek için yapılan bir oyun olduğu anlaşılıyor.

KANUNSUZ EMİR

Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada “Söz konusu mitinglerin siyasi mitingler olduğu, burada iktidar partisinin icraatı ve vaatlerinin aktarıldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıkça taraf olduğunu ifade ettiği beyanları etrafında, mevcut durumun kamuoyunda ciddi tartışma konusu olduğu bilinmektedir. Ayrıca bu mitinglerde siyasi parti alametlerinin de kullanıldığı kamuoyundan takip edilmektedir. 657 sayılı Kanun’un 7. maddesinde yer alan “kamu görevlilerinin tarafsızlığı” ilkesi gereği bu mitinglere katılma zorunluluğu uygulaması hukuka aykırı niteliktedir. İşaret edilen algı ortadayken idare tarafından iletilen söz konusu bu emrin, ‘kanunsuz emir’ niteliğinde olduğu açıktır.”