Erdoğan, Herzog ile görüştü

Erdoğan, Herzog ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görüşmede, karşılıklı olarak büyükelçi atama kararını, Türkiye-İsrail ilişkilerinin olumlu istikamette ilerlemesi yönünde atılmış önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Büyükelçilerin atanmasıyla birlikte ilişkilere yeni bir ivme kazandıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde iş birliği ve diyaloğu geliştirmekten yana olduklarını dile getirdi.

Herzog'dan paylaşım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise sözkonusu görüşmenin ardından Twitter paylaşımı yaptı. Herzog resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile tam diplomatik ilişkilerin restorasyonu, büyükelçi ve başkonsolos atamaları ve İsrail-Türkiye'ye uçuşlarının yeniden başlaması vesilesiyle görüştüm. Gelişmeyi memnuniyetle karşıladık ve gelecekteki ilerleme için umutlarımızı dile getirdik" dedi.

Herzog öte yandan tahıl koridoru için de Erdoğan'a teşekkür ettiğini ifade ederek, "Ülkeler arası ikili konuları görüştük. Ayrıca kendisine, Ukrayna'dan buğday ihracatı anlaşmasıyla yaptığı kritik katkılardan ve Rusya ve Ukrayna Cumhurbaşkanları ile yaptığı son görüşmelerden dolayı teşekkür ettim" diye yazdı.