Erdoğan Hakkında Yüce Divan Önergesi Hazırladı

Erdoğan Hakkında Yüce Divan Önergesi Hazırladı
CHP’li vekil Fikri Sağlar’dan Ak Saray’a ilk şok...MİT TIR’ları ve Uludere olayı için önerge hazırladığını belirten Fikri Sağlar, “Meclis’te ilk işim Erdoğan ile AKP’nin Yüce Divan’da hesap vermesini...

CHP’li vekil Fikri Sağlar’dan Ak Saray’a ilk şok...

MİT TIR’ları ve Uludere olayı için önerge hazırladığını belirten Fikri Sağlar, “Meclis’te ilk işim Erdoğan ile AKP’nin Yüce Divan’da hesap vermesini sağlamak olacak” dedi

CHP Mer­sin Mil­let­ve­ki­li ve Kül­tür es­ki Ba­ka­nı Fik­ri Sağ­lar, “TB­MM’­de ye­min et­tik­ten son­ra ilk işim, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan hak­kın­da Yü­ce Di­van öner­ge­si ver­mek ola­ca­k’­’ de­di. Sağ­lar, MİT TI­R’­la­rı ve Ulu­de­re için öner­ge ha­zır­la­dı­ğı­nı açık­la­dı. SÖZ­CÜ­’ye konuşan Sağlar, şun­la­rı söy­le­di:

“İNSANLARIN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI”

“U­lu­de­re­’de 34 ki­şi­nin bom­ba­lan­ma­sı önem­li bir so­ruş­tur­ma ko­nu­su­dur. MİT TI­R’­la­rı­nda si­lah ol­du­ğu ve Er­do­ğa­n’­ın ona­yı bu­lun­du­ğu da net­leş­miş­tir. Si­lah gön­de­re­rek Su­ri­ye­’de­ki iç sa­va­şa mü­da­hil olun­ma­sı, Rey­han­lı­’da çok sa­yı­da va­tan­da­şı­mı­zın bom­ba­lı sal­dı­rı ile ha­ya­tı­nı kaybet­me­si bu po­li­ti­ka­nın so­nu­cu­dur. İç ka­rı­şık­lık, 2 mil­yon Su­ri­ye­li­nin ül­ke­mi­ze gö­çü­ne ne­den ol­muş, sos­yal ve ti­ca­ri ha­yat alt üst edil­miş­tir.”

UNAKITAN VE DÖRT ES­Kİ BA­KAN DA VAR…

Sağ­lar, sa­de­ce Er­do­ğa­n’­ın de­ğil AK­P’­nin tüm dö­nem­le­ri­nin de sor­gu­lan­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni sa­vu­na­rak, “Ma­li­ye es­ki Ba­ka­nı Ke­mal Una­kı­ta­n’­dan baş­la­yıp, 17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rın­da bü­tün ger­çek­ler or­ta­ya çık­tı­ğı için is­ti­fa et­mek zo­run­da ka­lan 4 es­ki ba­kan da, Yü­ce Di­va­n’­a sevk edil­me­li­dir. Kum­pas da­va­la­rı­na göz yu­mul­ma­sı, teş­vik edil­me­si ve TSK’­nın dar­ma­da­ğın ha­le ge­ti­ril­me­si­nin de he­sa­bı so­rul­ma­lı­dır. Bu ko­nu­lar­da da Mec­lis so­ruş­tur­ma öner­ge­le­ri ha­zır­la­ya­ca­ğım. Yü­ce Di­va­n’­da he­sap so­rul­ma­lı­” di­ye ko­nuş­tu.