Erdoğan, AKP'yi toparlamaya çalışıyor

Erdoğan, AKP'yi toparlamaya çalışıyor
Yerel seçimlerde yaşadıkları hezimet sonrası AKP'de çatlaklar büyüyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisini yeniden toparlama gayreti içine girdi.

AKP’de yerel seçim hezimeti sonrasında başlayan iç hesaplaşma süreci devam ediyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki hafta tüm mesaisini parti içinde yapacak. AKP’li belediye başkanlarıyla buluşacak, AKP MKYK’yi toplayacak ve en yüksek oyları aldığı şehirlere teşekkür ziyaretleri yapacak.

AKP’de daha önce milletvekilleri ile başlayan istişare süreci bu kez belediye başkanları ile devam edecek. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti mesaisi yeni hafta ile birlikte yeniden yoğunlaşacak.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez AKP’li belediye başkanları ile bir araya gelecek. 22 Ağustos’ta parti genel merkezinde düzenlenecek toplantıda Erdoğan, özellikle yeni seçilen belediye başkanlarına talimatlarda bulunacak.

MKYK'Yİ TOPLAYACAK

23 Ağustos’ta ise gözler yeniden AKP Genel Merkezi’nde olacak. Partinin en yetkili karar organı Merkez Karar Yönetim Kurulu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Partideki yenilenme süreci, ekonomi ve dış politika konularında istişareler yapılacak.

TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ

Erdoğan, bu toplantıların ardından partisinin kuruluşunun 18’inci yılı dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenecek programa katılacak.

AKP, eylül ayından itibaren ise kongre hazırlıklarına başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre süreci öncesi teşekkür ziyaretlerine başlayacak. İlk ziyaret edeceği il ise memleketi Rize olacak.