Emniyetin ardından Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na uyuşturucu yanıtı

Emniyetin ardından Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na uyuşturucu yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun grup toplantısında ‘uyuşturucu baronları’na ilişkin konuşmalarına Emniyet'in ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da yanıt geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin "Devletimizin tüm kurumlarıyla tarihin en kararlı ve en büyük mücadelesini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bakan Soylu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Çocukken büyüklerimiz bize, 'Yalandan ve haramdan uzak durun' derdi. İkisi de insanı tüketir ayrıca unutkanlığı da beraberinde getirir. Çocukluğumuzdaki tembihleri Kılıçdaroğlu'nda görüyoruz: haram, yalan, tükeniş, unutkanlık... Bir taraftan zehir tacirlerine yönelik mücadele sürdürürken; bir taraftan da patolojik mitomani hastalığı ile uğraşıyoruz" dedi.

'En yüksek tutuklama sayısına ulaştık'

Devletin tüm kurumlarıyla tarihin en kararlı ve en büyük mücadelesini gerçekleştirdiğini belirten Bakan Soylu, "Uyuşturucu operasyonları 2016'da 88 bin iken 2021 sonu itibarıyla 217 bine ulaştı. Uyuşturucu suçundan 2016'da 7 bin 641 tutuklama gerçekleşirken, 2021 yılında 26 bin 788 kişi ile tüm zamanların en yüksek yıllık tutuklama sayısına ulaştık. 102 bin 291 kişi cezaevinde. 1 Ocak-14 Mart 2022 tarihleri arasında 5 bin 94 kişi tutuklandı. Uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan 2016'da 32 bin 740 kişi gözaltına alınırken 2021 yılında 62 bin 868 kişi gözaltına alındı. 2016'da 15 bin 44 operasyon gerçekleştirilirken 2021 yılında 31 bin 675 operasyon gerçekleştirildi. 2019'da tüm dünyada yakalanan eroinin yüzde 21'ini, Avrupa'nın tamamında yakalanan ecstasy'nin 1.9 katını biz yakaladık" açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, uyuşturucu baronları ile ilgili şunları söyledi:

Hangi ile gitsem sessiz sedasız birisi gelip, ‘uyuşturucu batağından bu memleketi kurtarın’ diyor. Öyle bir hale getirdiler ki 20 yılda, her gelir grubuna göre uyuşturucu pazarlanıyor bugün Türkiye’de, her gelir grubuna göre. Fakirsen ona göre uyuşturucu var, paran varsa ona göre uyuşturucu var. Önce fakir ailelerin çocuklarını elde ediyorlar. Sosyal çöküş yaşıyoruz. Bu böyle devam ederse, çok daha büyük felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalabilir.

Bir şey daha sorayım -bugün Bahçeli’ye biraz fazla mı takıldık?- Ya Allah rızası için ya, bu kadar uyuşturucu satılıyor; Allah rızası için hiçbir soru sormuyor musun? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hapishanelerinde bir tane uyuşturucu baronu var mı? Yoktur ama garibanlar orada var. Uyuşturucu baronları neden hapse girmez? Çünkü siyasetçiyi satın alırlar parayla. Farkındalar mı acaba bunun?

Kaynak:DHA