Emniyet Müdürlüğü İnşaatında Acı Olay...

Emniyet Müdürlüğü İnşaatında Acı Olay...
İZMİR'in Buca İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu operatörü Mustafa Yalçınkaya hayatını kaybetti. 25 yıldır operatörlük yapan Mustafa Yalçınkaya'nın 20 gün önce Irak'taki işinden...

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü inşaatında kullanılan vincin devrilmesi sonucu operatörü Mustafa Yalçınkaya hayatını kaybetti. 25 yıldır operatörlük yapan Mustafa Yalçınkaya'nın 20 gün önce Irak'taki işinden ayrılıp dönüş yaptığı öğrenildi.

Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının inşaatında iki gün önce vinç getirilip montajı yapıldı. Bugün sabah saatlerinde inşaat çalışması başladıktan kısa süre sonra 50 yaşındaki Mustafa Yalçınkaya'nın operatörlüğünü yaptığı vinç, büyük bir gürültüyle devrildi. İlk müdahaleyi yapan inşaat işçileri, sağlık ve polis ekiplerinden de yardım istedi. İnşaat alına gelen sağlık görevlilerinin müdahalesinde, Mustafa Yalçınkaya'nın hayatını kaybettiği belirlendi. İnşaat alanına gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kazayla ilgili bilgi aldı. Kaza yerine çağırılan uzman ekiplerin incelemesinden sonra kazanın nasıl yaşandığının tespit edileceği açıklandı. İnşaat alanının hemen yanında oturan ve kazaya tanıklık eden İdris Sülü ise, “Kurulduğu günden beri ekipler sürekli vinçle uğraşıyorlardı. Bu bizim de dikkatimizi çekti ve devrilmesinden korkuyorduk. Çünkü evlerin üzerine devrildiği zaman faciaya neden olabilirdi. Sabahleyin de büyük bir gürültüyle kendimizi dışarı attığımızda, bu manzarayı gördük" dedi.

IRAK'TAN GELMİŞ, İKİ GÜN ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Devrilen vincin altında kalıp hayatını kaybeden Mustafa Yalçınkaya'nın 25 yıllık bir tecrübesinin bulunduğu öğrenildi. Birçok büyük firmaların inşaat projelerinde operatörlük yapan Mustafa Yalçınkaya'nın en son Kuzey Irak'ta çalıştığı 20 gün öncede, İzmir'e döndüğü öğrenildi. Nöbetçi savcının incelemesinden sonra Mustafa Yalçınkaya'nın cesedi otopsiye gönderildi. Mustafa Yalçınkaya'nın ölümüyle büyük üzüntü yaşayan arkadaşları da, vincin bakımının yeni yapıldığını söyledi.