'Elektrikçiyim' Yalanıyla Cinayet ve Taciz

'Elektrikçiyim' Yalanıyla Cinayet ve Taciz
KONYA'da 11 gün önce, yalnız yaşadığı evde boğazı kesilip 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen 5 çocuk annesi 84 yaşındaki Devrişe Kara’nın katil zanlısı 34 yaşındaki Ali Ç. polis tarafından yakalandı. Sorgusunda cinayeti...

KONYA'da 11 gün önce, yalnız yaşadığı evde boğazı kesilip 9 yerinden bıçaklanarak öldürülen 5 çocuk annesi 84 yaşındaki Devrişe Kara’nın katil zanlısı 34 yaşındaki Ali Ç. polis tarafından yakalandı. Sorgusunda cinayeti itiraf ettiği öğrenilen Ali Ç.,’nin kendisini elektrikçi olarak tanıtarak yaşlı kadının evine girdiği, para istemesi üzerine de bağıran Devrişe Kara’yı bıçakla öldürdüğü belirtildi. Ali Ç.’nin olaydan sonra yine kendisini elektrikçi olarak tanıtıp girdiği bir evde de, evli ve 1 çocuk annesi E.G.’ye cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, 11 gün önce saat 17.00 sıralarında merkez Selçuklu Mahallesi Sancak Mahallesi Uysal Sokak'taki 5 katlı bir apartmanın, 2'nci katında meydana geldi. Aynı mahallede oturan Zehra Kesek, evlerinin ışıkları yanmayınca şüphelenerek annesi Devrişe Kara'nın evine gitti. Elektriklerin de kesik olması üzerine paniğe kapılan Zehra Kesek annesi Devrişe Kara'yı, oturma odasında sırt üstü kanlar içinde buldu. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Devrişe Kara'nın 9 bıçak darbesi ve boğazı kesilerek öldürüldüğünü saptadı.

SİTEYE 2 ELEKTRİKÇİ GELMİŞ

Olaydan sonra çalışma başlatan Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri, site çevresinde 100’e yakın kişinin ifadesine başvurdu. Olay günü siteye iki ayrı elektrikçinin geldiğini belirledi. Elektrik idaresinden cinayetin işlendiği siteye görevli olarak giden 1 kişi olduğunu tespit etti. Bunun üzerine siteye giden ikinci elektrikçinin peşine düşen ekipler, aldıkları eşkal doğrultusunda çalışma başlattı. Bu sırada aldıkları eşkale uyan bir kişinin merkez Karatay İlçesi Çatalhöyük Mahallesi’nde yine elektrikçi gibi eve girerek 23 yaşındaki E.G.,’ye cinsel tacizde bulunduğunu ve kadının karşı koyup oklava ile vurması üzerine kaçtığı ihbarını aldı.

ELEKTRİĞİNİZİN RİTMİNİ ÖLÇECEĞİM DİYEREK EVLERE GİRİYORMUŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri evli 1 çocuk annesi E.G.,’nin ifadesine başvurdu. E.G., ifadesinde “Kapı çaldı açtım. Elektrikçi olduğunu ve elektriğin ritmini ölçeceğini söyledi. Eve girdi ve ışığı yakıp söndürmeye başladı. Bu sırada su istedi ve arkamı dönünce bana sarılıp yere yatırarak üstüme çıktı. ‘Bebeğim var. Yapma’ diye bağırdım ama dinlemedi. Elime geçirdiğim oklavayla kafasına vurmaya başladım. Defalarca vurdum ve sonra kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri, E.G.,’ye emniyet kayıtlarındaki sabıkalı kişilerin fotoğraflarını gösterdi. Fotoğraflar arasında daha önce poliste yankesicilik ve dolandırıcılık gibi suçlardan sabıkası olan Ali Ç.’nin kendisine saldıran kişi belirledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ÇAY OCAĞINDA YAKALANDI

Ekipler, cinayetin işlendiği sitede görülen ikinci elektrikçinin eşkaliyle uyan Ali Ç.’nin bir kamyoneti alacağım diyerek sahibini dolandırdığı bilgisine de ulaştı. Şüphelinin sürekli gittiği yerlerde kontrollere başlayan ekipler kısa süre sonra merkez Karatay İlçesi’nde bir çay ocağında yakalayarak gözaltına aldı.

ELEKTRİKÇİ SANDIĞI KATİLİNE ÇAY DEMLEMEK İSTEMİŞ

Cinayet Büro Amirliği’nde yapılan sorgusunda cinayeti ve taciz olayını itiraf ettiği öğrenilen Ali Ç.’nin, “Elektrikçi olduğumu ve elektriğin ritmini ölçeceğimi söyleyerek eve girdim. Yaşlı kadından su istedim. O da ‘Kuzum istersen çay demleyeyim’ dedi. Bir süre sonra yaşlı olduğu için para istedim. O da ‘Sen hırsız mısın? Ne parası istiyorsun. Git evimden’ diye bağırıp yastıkla bana vurmaya başladı. Elinde de bıçak vardı. Elindeki bıçağı alıp sapladım. Kanın aktığını görünce evden çıktım. Olaydan sonra da yine kendimi elektrikçi gibi tanıtıp gittiğim evlerde bana çay ve pasta ikram ettiler” diye ifade verdiği öğrenildi.

KAÇMAYI PLANLAMIŞ

Evli ve 2 çocuğu bulunan şüpheli Ali Ç.,’nin, Antalya üzerinden yurt dışına kaçmayı planladığı öğrenilirken, ‘kasten öldürme, cinsel taciz, dolandırıcılık, hırsızlık, ve sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Ali Ç.’nin ayrıca 11 ayrı dolandırıcılık suçundan arandığı öğrenildi.