Eğitim-İş'ten haremlik-selamlık talebine tepki

Eğitim-İş'ten haremlik-selamlık talebine tepki
Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Mithatpaşa Ortaokulu’nun müdürü Haydar Akın, öğretmenlere gönderdiği yazıda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulmasını istedi. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Haremlik selamlık bir okul düşü kuran bu sözde müdür, eğitimi daha gericileştirmek için gayret eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir yansımasıdır" dedi.

Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okuldaki öğretmenlere 22 Mart Salı günü gönderdiği yazıda, “Değerli arkadaşlar, 22.03.2022 tarihi itibariyle tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrencilerle erkek, kız öğrencilerle kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir oturma düzeni oluşturulması gerekmektedir" cümlesine yer verdi.

'Okul müdürüne Eğitim Bir-Sen sahip çıkıyor'

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"AKP eksenindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın, neredeyse 20 yıldır okul yöneticilerini liyakate göre değil kendine sadakate, yandaş sendikaların verdiği torpil listesine göre seçmesinin acı sonuçlarının biri de Bursa Osmangazi’deki Mithatpaşa Ortaokulu'nda yaşanmıştır. Okul Müdürü Haydar Akın, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulmasını istemiştir. İlk duyulduğunda kulağa münferit bir hadise gibi görünen bu olay, bütünün geldiği durumu göstermesi açısında önemlidir. Haremlik selamlık bir okul düşü kuran bu sözde müdür, eğitimi daha gericileştirmek için gayret eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın esasında bir yansımasıdır.

Eğitimde şeriat uygulamalarının özlemini çeken bu müdüre Eğitim Bir-Sen'in de sahip çıkıyor olması, eğitimde gericiliğin nasıl bir mekanizmayla pompalandığını kamuoyuna bir kez daha göstermektedir. Sınıf düzeni öğretmenin sorumluluğundadır. Sınıfta cumhurbaşkanından bile öğretmenin önde geldiğini söyleyen Başöğretmen’in bakışından bugün geldiğimiz nokta içler acısı"

Kaymakamlık soruşturma başlattı

Osmangazi Kaymakamlığı da konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kaymakamlığın açıklaması şöyle:

“Basında yer alan Osmangazi İlçesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında çalışmalar tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yürütülmektedir”