Eğitim-İş: Alışmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız

Eğitim-İş: Alışmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız
Bursa'daki Mithatpaşa Ortaokulu’nda 'kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı oturtun' talimatı verdiği gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan okul müdürü Haydar Akın’ın görevine iade edildi. Eğitim-İş Genel Başkan Kadem Özbay, "Alışmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın, okuldaki öğrencilerin 'harem selamlık' oturtulması için yazı göndermiş ve tepkiler üzerine görevinden alınmıştı. Müdür geçtiğimiz günlerde görevine geri döndü.

'Harem selamlık' müdürün göreve iadesine tepki gösteren Eğitim-İş, Bursa'ya gitti. Merkez Yönetim Kurulu'nun tamamıyla Bursa'da olduklarını ve örgütlerinin konu hakkında çalışma yürüttüğünü ifade eden Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünde açıklama yapacağız, hatta okula da bir ziyaret yapma ihtimalimiz var" dedi.

'Göstermelik soruşturma'

Özbay, soruşturmanın toplumun tepkisini dindirmek için göstermelik yürütüldüğünü, bu şekilde gericilerin sırtının sıvazlandığını söyledi. Özbay, "Biz de bugün alışmayacağımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı ifade etmek için Bursa'ya geldik" dedi.

Özbay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu unutturmayacağız. Onlar kanunun ne kadar etrafından dolansalar da yetkilerini kötüye kullansalar da biz bunu deşifre etmeye, kamuoyunun önünde yaşananları herkesin yüzüne bakarak açıklamaya devam edeceğiz"