Dünyanın En Yaşlı Piranasına Doğum Günü Partisi

Dünyanın En Yaşlı Piranasına Doğum Günü Partisi
Erzurum'da 27 yaşına giren pirana balığına sahibi tarafından doğum günü partisi yapıldı. 27'lik "Dadaş Pirana", dünyanın en yaşlı piranası olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmak için bekliyor.Erzurum'un en eski...

Erzurum'da 27 yaşına giren pirana balığına sahibi tarafından doğum günü partisi yapıldı. 27'lik "Dadaş Pirana", dünyanın en yaşlı piranası olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmak için bekliyor.

Erzurum'un en eski akvaryumcularından birinde yaşayan ve en yaşlı pirana olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmaya aday 'Dadaş Pirana' 27'nci yaş gününü düzenlenen doğum günü partisi ile kutladı. 27'lik pirananın sahipleri ailelerinden biri olarak gördükleri balıkları için özel bir pasta hazırlattı. Bütün aile mensuplarının bir araya gelmesiyle hazırladıkları pasta üzerindeki mumları üfleyerek ihtiyar pirananın doğum gününü 'iyi ki doğdun' diyerek kutladılar. Pirananın doğum gününü kutlayan sahipleri, balığın hediyesini de vermeyi ihmal etmediler. Doğum günü hediyesi olarak hediye edilen balıkları yiyen pirana, çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oldu.

Erzurum'da akvaryumculuk işiyle uğraşan ve pirananın sahibi olan Yaşar Kıvanç'ın oğlu Arif Kıvanç, Erzurum'da önceden öğrenci, asker, memur olanlar ama daha sonra şehirden ayrılmak zorunda kalanların hala kendisini arayıp 'Dadaş Pirana'nın nasıl olduğunu sorduklarını söyledi.

"AİLENİN BİR ÜYESİ OLDU"

27 senedir baktıkları pirananın artık ailenin bir üyesi olarak gördüklerini söyleyen Arif Kıvanç, "Bugün Dadaş pirananın 27. yaşını hep beraber kutladık. Tam 27 yıldır bizle yaşıyor ve artık aileden birisi olarak görüyoruz. Türkiye'de tek olduğunu biliyoruz ancak dünyada tek olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz bunun için bir araştırma içerisindeyiz. Eğer dünyada da tek olduğunu kanıtlarsak Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurusunu yapacağız. 10 yıldır bakımlarını ben yapıyorum. Yemeklerini ben veriyorum. Yemek olarak ise et, balık, tavuk ve balık yemi veriyorum. Bu zamana kadar tam 5 tane akvaryum değiştirdik. Bu akvaryum en büyük olanıdır. Dadaş pirana Erzurum'da olduğu kadar Türkiye'de de tanınmaya başlandı. Erzurum'da hemen hemen görmeyen kalmamıştır" dedi.