Diyarbakır'da Kepenkler Açılmadı

Diyarbakır'da Kepenkler Açılmadı
Diyarbakır ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki çatışma, operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla esnaf, kepenk açmadı.Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile sivil toplum...

Diyarbakır ve Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki çatışma, operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla esnaf, kepenk açmadı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile sivil toplum kuruluşlarının, dün yaptıkları 'Diyarbakır'da 3 gün hayatı durdurma eylemi' çağrısı üzerine esnaf bugün kepenk açmadı.

Bir bölümünde sokağa çıkma yasağı uygulanan merkez Sur İlçesi'nin dışındaki Yenişehir, Bağlar ile Kayapınar İlçesi'ndeki esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı. Çöplerin toplanmadığı, Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerin de sefere çıkmadığı kentte, sadece eczaneler ve fırınların açık olduğu görüldü. Polis, gösteri ve yürüyüşlere karşı kentin bir çok noktasında sıkı güvenlik önlemi alırken, polis helikopteri de havadan devriye uçuşları yapıyor.