Diyarbakır’da Kanlı Saldırı

Diyarbakır’da Kanlı Saldırı
İhya-Der Başkanı Aytaç Baran Diyarbakır’daki silahlı saldırıda hayatını kaybetti.Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti’nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Şube Başkanı...

İhya-Der Başkanı Aytaç Baran Diyarbakır’daki silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti’nde bulunan İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya- Der) Şube Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından olay yerine giden gazetecilere bir grup gösterici saldırdı.

Rastgele ateş açıp tehditler savuran göstericiler, olayı izlemeye gelen gazetecileri linç etmeye kalkıştı. Yaralanan 3 gazeteciden durumu ağır olan DHA muhabiri Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı.

Olay bugün saat 15.00 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi Şehit Semti’ndeki İhya- Der önünde meydana geldi. Dernek Başkanı Aytaç Baran’ın silahlı saldırıda öldürüldüğü haberi üzerine olay yerine giden gazetecilere, burada gösteri yapıp sağa- sola rastgele ateş açan kalabalık grup saldırdı.

Basın mensuplarının tekme- tokat yere yatırılıp, kamera ve fotoğraf makinelerinin alındığı saldırıda, DHA muhabirleri Canan Altuntaş ve Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek yaralandı. Olaya müdahale eden polislerin hava ateş açmasıyla saldırganların elinden kurtarılan yaralı gazeteciler hemen yakındaki Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Serdar Sunar ile Burak Emek ayakta tedavinin ardından taburcu edilirken, durumu daha ciddi olan Canan Altıntaş hastanede tedaviye alındı. İhya- Der önündeki olay sırasında bir polis de hafif yaralandı.

İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran’ın silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından Diyarbakır’da gerginlik yaşanıyor. Olayı haber yapmak üzere bölgeye giden aralarında DHA muhabirleri Canan Altıntaş ve Serdar Sunar’ın da bulunduğu 4 gazeteci satırlı saldırıya uğradı ve yaralandı.

Diyarbakır’da bulunan gazeteci Veysi Polat da Twitter’dan şu bilgileri paylaştı: “Şehitlik’te silahlı yedi kişinin rastgele ateş açıldı ve “PKK’lılar nerede? İntikam alacağız PKK’dan” diye bağırıldı. Saldırılar sonrasında semtin abluka altına alındı. Şehitlik Semti 44, 45, 46, 47. Sokaklarda ellerinde silah olan yedi kişi ateş açtı ve şu tehdidi savurdu: Bu gece kan gövdeyi götürecek.”