Diyanet'ten polislere 'ahlak' dersi

Diyanet'ten polislere 'ahlak' dersi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, polislere özel "Polisler İçin Dini ve Ahlaki Bilgiler" kitabı çıkarıp yayına sürmesi tartışmalara neden oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Emniyet teşkilatına, “Polisler İçin Dini ve Ahlaki Bilgiler kitabı” hazırlayıp dağıttığı öne sürüldü.

Kitabın dağıtılması teşkilat içerisinde rahatsızlık yaratırken kitabın fotoğraflarını “Polis Platformu” hesabı Twitter’dan paylaştı. Paylaşımda, "Tuz koktu artık. Dinin mesleği olmaz. Bu açık ve kasıtlı bir provokasyondur" ifadeleri kullanıldı.

ekran-resmi-2022-06-29-20-37-11.png

Kitabın arkasında ise polislere yönelik şu ifadeler yer aldı:

“Bir Müslüman’ın bilmesi gereken temel esaslar dikkate alınarak hazırlanan Polisler için Dini ve Ahlaki Bilgiler eserinde, iman, ibadet, ahlak ve sosyal hayata dair bilgilere yer verilmiştir, dinimizin temel ilke ve değerleri sade bir dil ile anlatılmaya gayret edilmiştir. Böylece yüce idealler uğrunda kutsal bir görev ifa eden polislerimizin İslam dinini sahih kaynaklardan en doğru şekilde öğrenmeleri hedeflenmiştir. Sahih dini bilgiyle şekillenen sağlam bir inanç, şanlı tarihimizde nice örneklerini gördüğümüz üzere polislerimizin manevi gücünü ve motivasyonunu daha da arttıracaktır.”

ekran-resmi-2022-06-29-20-38-46.png