Dilek Kaya İmamoğlu Halk TV'de: Kadın hakları meselesi, insan hakları meselesidir

İpek Özbey'in Halk TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu Kadraj programına Dilek Kaya İmamoğlu konuk oldu. İmamoğlu, küçüklükten itibaren kız çocuklarının belirli kalıplar ve çevre baskısıyla büyütülmesinin 'Ben onu yapamam, bana göre bir iş değil' düşüncesine neden olduğunu ifade ederek, "İçimizdeki cam tavanları kıralım" dedi.

İpek Özbey'in Halk TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu Kadraj programına Dilek Kaya İmamoğlu konuk oldu.

Özbey, İstanbul Vakfı bünyesinde başlatılan 'Büyüt Hayallerimi' projesinin 'İlham Veren Adımlar Buluşması'nın ilkinin gerçekleştirildiğini ve İmamoğlu'nun burada "21. yüzyılda her alanda ilerleme kaydettiğini söyleyen eril dünya maalesef insanlık konusunda sınıfta kalmıştır. Çünkü, kadın hakları meselesi insan hakları meselesidir" ifadelerini kullandığını hatırlattı.

İmamoğlu, bütün kadınların 8 Mart'ını kutlarken İpek Özbey ise, 'İlham Veren Adımlar' isimli kitapta 40 kadının hikayesini 40 farklı yazar tarafından kaleme alındığını ve kız çocukları için İstanbul Vakfı tarafından hayata geçirilen bir proje olduğunu belirtti.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"Kitabımızda 40 değerli kadının başarı hikayesini 40 değerli isim kaleme aldı. Kitabımızdan elde edilen gelirle şu an 300 kız öğrencimize burs veriyoruz. Ortaokul, Lise ve Üniversitede eğitim göre 300 kız öğrencimize 1 yıldır veriyoruz bursumuzu. Umarım proje Türkiye geneline daha da fazla yayarsak bu sayıyı yükseltmeyi ve her sene arttırmayı düşünüyoruz"

Dilek Kaya İmamoğlu, küçüklükten itibaren kız çocuklarının belirli kalıplar ve çevre baskısıyla büyütülmesinin 'Ben onu yapamam, bana göre bir iş değil' düşüncesine neden olduğunu ifade ederek, "İçimizdeki cam tavanları kıralım" dedi.

"İstanbul Sözleşmesi hepimiz için çok gerekli ve önemli bir sözleşme. Bırakın kaldırmayı, yürürlüğe girmesi, uygulamaya konması gereken bir sözleşme" sözlerini kullanan İmamoğlu, İstanbul Sözleşmesi imzalandıktan sonra da tam olarak uygulanmadığını ifade etti.

Dilek Kaya İmamoğlu ayrıca, kadın hakları konusunda sorunu bildiğimizi aynı zamanda da çözümü de bildiğimizi ifade ederek, "Çözüm, kesinlikle ve kesinlikle devlet politikası" dedi.

İmamoğlu, Özbey'in 'Hem erkek çocuklarınız var, hem de kızınız var. Onları büyütürken farklı davranıyor musunuz?' sorusuna ise şu ifadelerle cevap verdi:

"Tabi ki farklı davranmıyorum, farklı davranmamaya çalışıyorum. Sonuçta bunların mücadelesini veren bir kadın olarak önce, sonra bir anne olarak çocuklarıma karşı farklı davranışlar göstererek onları yetiştirmem mümkün değil. Ama, çok özenli ve çok titiz bir şekilde her hareketime, her davranışıma, özellikle her sözüme dikkat etmeye çalışıyorum"