Devlet erkanı 'şeyh' taziyesinde

Devlet erkanı 'şeyh' taziyesinde
Geçtiğimiz pazar günü öldürülen Nakşibendi 'şeyhi' Abdülkerim Çevik'in cenazesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte; general, milletvekilleri, valiler ve kaymakamlar da katıldı.

Haber: Ali Isıyel

Bitlis'in Güroymak ilçesinde geçtiğimiz pazar günü AKP'li Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi'nin oğlu Yakup Şeflekçi tarafından öldürülen Nakşibendi tarikatı 'şeyhi' Abdülkerim Çevik'in taziye ziyaretine devlet erkânından çok sayıda isim katıldı.

Geçtiğimiz pazar günü, miras anlaşmazlığı nedeniyle Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi'nin oğlu Yakup Şeflekçi ve Mazhar Şeflekçi'nin yeğenleri yargıya başvurmak yerine bölgede yaygın bir şekilde uygulandığı üzere 'şeriata' gitmişlerdi. Nakşibendi tarikatı 'şeyhi' Abdülkerim Çevik'in Yakup Şeflekçi'yi haksız bulması üzerine, Şeflekçi Çevik'i başından vurarak öldürmüştü.

Cinayetin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, üzüntülerini belirten birer taziye mesajı atmış; Bakan Soylu, Çevik için 'alim' demişti. Abdülkerim Çevik'in öldürülme sebebinin ortaya çıkması üzerine ise Türkiye'deki gayrıresmi şekilde yürütülen 'ikili hukuk sistemi' tartışması bir kez daha gündeme gelmişti.

Daha önce de bazı bakanların tarikatlarla yakın oldukları, içli dışlı ilişkilerde oldukları ortaya çıkmıştı.

Bakan, vekil, belediye başkanı, general, vali, kaymakam...

Dün ise Nakşibendi tarikatının önde gelen isimlerinden Abdülkerim Çevik'in taziyesinde devletin üst kademe makamlarından çok sayıda isim bulundu. 

Çevik'in taziyesine katılmak için bölgeye helikopterle gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Muş Valisi İlker Gündüzöz tarafından karşılandı. İki valiyle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığında tören mangasını da selamlayan Soylu, daha sonra Nakşibendi tarikatının 'medresesi' olarak adlandırılan Muhammed Hafid Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursunu ziyaret etti. Burada dua eden Soylu, ardından taziye evine geçti.

Taziye evinde devlet temsilcilerinden generallere, belediye başkanlarından STK temsilcilerine kadar çok sayıda isim vardı. Soylu'nun dua edip başsağlığı dileklerinde bulunduğu taziye evinde o esnada; Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Muş Valisi İlker Gündüzöz, AKP Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri de bulunuyordu.

Bitlis milletvekillerinin ilk günden beri taziye evinde bulunması dikkat çeken bir başka unsur olurken; Şeflekçi ailesi hâlen sessizliğini koruyor.

Etiketler :