DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakçı: GES ve KKM ekonomiyi düze çıkaramaz

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çanakçı: GES ve KKM ekonomiyi düze çıkaramaz
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı, gelire endeksli senet (GES) ve kur korumalı mevduat (KKM) formülünün ekonomiyi düze çıkaramayacağını söyledi.

DEVA Partisi İdari ve Mali İşler Başkanları Değerlendirme ve Deneyim Paylaşım Toplantısı DEVA Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya DEVA Partisi İdari ve Mali İşler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakçı, CHP İdari ve Mali İşler Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcıları Erol Bektaş ve Metin Işık katıldı.

Çanakçı burada yaptığı konuşmada; GES ve KKM formülünün ekonomiyi düze çıkaramayacağını söyledi. GES uygulamasının getirisinin sınırlı olduğunu ve 2008 yılında faizsiz bankacılık için çıkarıldığını belirten Çanakçı, GES'in getirisinin 3 ayda yüzde 5 civarında kaldığını ancak enflasyonun 3 ayda yüzde 15'den fazla arttığını belirterek bu durumda hiç kimsenin tasarruflarını GES'e bağlamayacağını söyledi.

whatsapp-image-2022-06-17-at-15-37-41.jpeg

Daha sonra söz alan DEVA Partisi İdari ve Mali İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Uçak, “Siyasi partilerde dış denetime tabi olan tek başkanlık İdari ve Mali İşler Başkanlığı'dır. Bu nedenle idari ve mali işlerin hata yapma lüksü yoktur” dedi.

DEVA Partisi olarak siyasi parti hesaplarının doğru ve şeffaf biçimde tutulmasını çok önemsediklerini belirten Uçak, seksene yakın ilde ve yedi yüz elliye yakın ilçe örgütünde idari ve mali işleri işin ehli liyakatli kişilere teslim ettiklerini ifade etti.

whatsapp-image-2022-06-17-at-15-37-42-1.jpeg

Uçak, konuşmasının sonunda tecrübelerini paylaştıkları için başta Bülent Kuşoğlu ve CHP heyetine teşekkür etti.

Toplantıda Kuşoğlu siyasi partiler denetimi ilgili deneyimlerini aktardı. Erol Bektaş da DEVA Partisi il ve ilçe mali işler sorumlularının teknik konudaki sorularını yanıtladı.