Davutoğlu ve Babacan'dan basın görüşmesinde sıcak mesajlar

Davutoğlu ve Babacan'dan basın görüşmesinde sıcak mesajlar
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak basın açıklaması düzenledi. Davutoğlu "Ekonomik cehalet dışında ne yapacağımızı topluma nasıl güven vereceğimi konuşmamız gerekiyor" dedi. Babacan "Siyasi partiler arasındaki iş birliğine önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ortak basın açıklaması düzenledi. İki lider, muhalefet partileri arasındaki görüşmelere önem verdiklerini ve istişarelere devam edeceklerini belirtti.

'İktidar gittiğinde kaos gelmeyecek'

Davutoğlu erken seçim kararının her an alınabileceğini belirterek "Türkiye her an seçime gidebilir. Oluşturulan iklim belli. Bu iktidar gittiğinde ülkeye kaos gelmeyecek. Toplumun bütününde güven hissi oluşacak. Son derece verimli ve güzel görüşmeler oluyor" dedi.

Partiler arası istişarelerin devam edeceğini söyleyen Davutoğlu "Şu an toplum güven duymak istiyor. Ülkemizin ve gençlerimizin geleceği konusunda hep beraber gerekli her türlü fedakarlığı göstererek adım atmaktan sorumluyuz" ifadelerini kullandı.

'İktidar Türkiye'yi seçim ortamına soktu'

Siyasiler bir araya geliyorlarsa her şeyi konuşurlar. Muhalefetin hep beraber temel yaklaşımlar çerçevesinde görüşmeleri arttırması lazım. Fiilen, iktidar Türkiye'yi seçim ortamına soktu.

'İş birliğine önem veriyoruz'

Babacan muhalefet partileri arasında işbirliğine önem verdiklerini söyleyerek "Böyle bir ülkede sorunların çözülmesi mümkün değil. Biz bunları 3 yıl önce gördük. Hükümetin hiçbir problemi çözemeyeceği için böyle bir yola çıktık. Siyasi partiler arasındaki iş birliğine önem veriyoruz. DEVA Partisi olarak biz bu ülkenin menfaatine çare olacak her türlü gayrete katkı vermek isteriz" dedi.

Davutoğlu muhalefet partilerinin bir araya gelmesiyle ilgili "Bunun olağanüstü bir durummuş gibi yansıtılması doğru değil. Bundan sonra da istişarelerimiz devam edecek. Sayın Karamollaoğlu ile de görüşeceğiz. Gönül isterdi ki ülkenin cumhurbaşkanı da diğer parti liderleriyle bir araya gelebilsin. Ama kutuplaştırma isteyen iktidara karşı biz bir araya gelebiliyoruz ve güven verebiliyoruz mesajını verecek şekilde toplumda var olan karamsarlığı giderecektir" dedi.

Herhangi bir sorun yoktur

Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun restoranda yemek yerken çekilen fotoğrafıyla ilgili "Herhangi bir dış temsilci ile görüşmesinde bir sorun yoktur. Türkiye açık bir toplum olmak durumundadır. Bunun olağanüstü bir görüşme olarak sunulması doğru değil" dedi.