Parkta cinsel saldırıya tutuklama

Parkta cinsel saldırıya tutuklama
İstanbul Cihangir'de parkta yürüyen yabancı uyruklu bir kadına, arkasından yaklaşarak cinsel saldırıda bulunan ve bu sırada boğazına bıçak dayayan zanlı tutuklandı.

Beyoğlu Cihangir Sanatkarlar Parkı’nda 12 Nisan Cuma günü saat 12.00 sıralarında meydana gelen olayda, elindeki telefona bakarak yürüyen Finlandiyalı kadın, arkasından gelen kişinin saldırısına uğramıştı. Saldırgan ile boğazını sıkarak taciz ettiği kadın arasında boğuşma yaşanmıştı. Bu boğuşma sırasında saldırgan cebindeki bıçağı da çıkararak kadının boğazına dayamıştı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sosyal medyada da yayınlanınca infiale neden olmuştu.

Sosyal medyada tepki yağan görüntülerin ardından çalışma başlatan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsünün incelenmesi sonucu kimliğini belirlediği Berzan Erem Ç'yi (19), Sancaktepe'de bir çay bahçesinde, olayda kullandığı bıçakla yakalamıştı. Şüpheli, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerin ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Şüpheli savcılıktaki ifadesinin arından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Hakimlik, şüpheli Ç.’nin “cinsel saldırı, silahla tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.